globe

Η γυναίκα:

Και έρχεται εκείνη η ημέρα που αποφασίζεις πως η Ευρώπη σου φαίνεται πολύ μικρή. Και παίρνεις μπροστά σου την υδρόγειο και κλείνεις τα μάτια για να διαλέξεις ένα μακρινό προορισμό για το επόμενο ταξίδι σου. Ανοίγεις τα μάτια, τσεκάρεις το μέρος που σταμάτησε το δάχτυλό σου και δοκιμάζεις άλλη μια φορά γιατί φυσικά και δεν σκοπεύεις να πας στη Νέα Ζηλανδία. Είπαμε, να πάμε κάπου μακριά αλλά όχι και στην άλλη άκρη του κόσμου! Τέλος, θα πάμε Βραζιλία! Μένει μόνο να τον κάνεις να πιστέψει πως ήταν δική του ιδέα!

Ο άντρας:

Μπορεί οι πιο μακρινές σου διακοπές να ήταν στην Κρήτη αλλά δε γίνεται να χάσεις το φετινό Mundial. Έχεις μαζέψει εδώ και 1 χρόνο κάποια χρήματα και –αν και τελευταία στιγμή- αποφάσισες επιτέλους  να πας το πρώτο σου υπερατλαντικό ταξίδι. Στη Βραζιλία, με τη Μαρία. Μένει μόνο να την πείσεις ότι πάτε στο Ρίο για τα αξιοθέατα και παρεμπιπτόντως έχετε και εισιτήρια για το γήπεδο. Εντελώς τυχαία!

Και οι 2 μαζί:

Καταφέρατε να πείσετε ο ένας τον άλλο πως ένα ταξίδι εκτός Ευρώπης είναι η καλύτερη ιδέα για τις φετινές σας διακοπές. Αγκαλιαστήκατε, φιληθήκατε και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Για να μην πελαγώσετε, συγκεντρώσαμε παρακάτω τα 10 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε ώστε να είστε πανέτοιμοι για το πρώτο υπερατλαντικό σας ταξίδι. Να τι  θα χρειαστείτε:

travel

1. Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα είναι το διαβατήριο. Έχετε και οι 2 διαβατήριο το οποίο είναι ανανεωμένο για τους επόμενους 6 μήνες; Αν όχι, μπείτε εδώ και δείτε τι δικαιολογητικά χρειάζεστε. Μην αγχωθείτε, σε μια βδομαδούλα θα είναι έτοιμα.

(Κόστος περίπου 80 ευρώ)

2. Πριν κάνετε αίτηση διαβατηρίου, μιλήστε με την πρεσβεία της χώρας στην οποία σκοπεύετε να ταξιδέψετε. Υπάρχει πάντα μεγάλη πιθανότητα να χρειαστείτε visa, οπότε είναι καλό να τσεκάρετε τη λίστα με τις χώρες που χρειάζεται θεώρηση πριν ταξιδέψεις.

(Κόστος περίπου 30 ευρώ)

3. Αν όντως είστε της τελευταίας στιγμής, πριν απευθυνθείτε  αγχωμένοι σε κάποιο κοντινό ταξιδιωτικό γραφείο, κάντε μια γρήγορη έρευνα αγοράς. Μπείτε στα πιο μεγάλα ταξιδιωτικά websites και συγκρίνετε τιμές. Στείλτε επίσης  email σε μερικά ταξιδιωτικά γραφεία για να δείτε τι θα σας  προτείνουν. Μην πείτε ναι κατευθείαν. Εμείς αγαπάμε και προτιμάμε το http://gr.edreams.com/e-dreams.com για αεροπορικά εισιτήρια και το www.booking.com για ξενοδοχεία.

4. Επικοινωνήστε με την πρεσβεία, το τουριστικό γραφείο ή και κατευθείαν με το γιατρό σας για να μάθετε αν χρειάζεται να κάνετε κάποιο εμβόλιο. Το πιο κοινό είναι αυτό του κίτρινου πυρετού. Μη μας αγχώνεστε! Δεν είναι πάντα απαραίτητο και είναι καθαρά θέμα πρόληψης.

(Κόστος  περίπου 9 ευρώ)

5. Για καλό και για κακό προμηθευτείτε από το φαρμακείο imodium. Και ponstant, losec & zirtek.

6. Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας  travel adaptor. 99% οι πρίζες τους είναι διαφορετικές από τις δικιές μας.

(Κόστος 3-5 ευρώ)

7. Πριν αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό οδηγό ρωτήστε τους φίλους και τους γνωστούς σας αν έχουν να σας δανείσουν εκείνοι έναν. Επίσης, πλέον μπορείτε να βρείτε online και να εκτυπώσετε δωρεάν απίστευτο όγκο υλικού χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε 20 -25 ευρώ για έναν ταξιδιωτικό οδηγό που στην τελική δεν πρόκειται καν να διαβάσετε ολόκληρο.

8. Χρησιμοποιήστε το Facebook  ή Forums για να βρείτε group Ελλήνων οι οποίοι μένουν μόνιμα στην χώρα/πόλη που ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε. Θα σας πουν τι πραγματικά πρέπει να δείτε, που πρέπει να πάτε οπωσδήποτε και φυσικά μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτούς και να τους γνωρίσετε από κοντά ώστε να σας βοηθήσουν και πρακτικά όταν θα έχετε φτάσει στον προορισμό σας.

9. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε αν το μέρος όπου πάτε έχει υγρασία, συχνές βροχοπτώσεις ή υψηλές θερμοκρασίες. Ακόμα και αν πάτε σε καλοκαιρινή περίοδο, φροντίστε να έχετε μαζί σας τουλάχιστον μία μακρυμάνικη μπλούζα, θα τη χρειαστείτε!

10. Βγάλτε πρόγραμμα από πριν ώστε να μην τσακώνεστε όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Δεχτείτε να πάτε στο γήπεδο αρκεί να δεχτεί και εκείνος να σας συνοδέψει σε κάποιο μουσείο ή εμπορικό κέντρο το οποίο έχετε στη λίστα με τα to do σας.  Αν πάλι δεν μπορείτε να τα βρείτε, δεν είναι κακό να περάσετε μια μέρα ο καθένας με τον εαυτό του. Αρκεί να έχετε ορίσει ένα κοινό σημείο και ένα ωράριο συνάντησης ώστε να μη χαθείτε.

Και τέλος, σας υπενθυμίζουμε το πιο σημαντικό απ’ όλα: Μη φοβηθείτε/ ντραπείτε να πιάσετε κουβέντα με τους ντόπιους. Και θα έρθετε σε άμεση επαφή με την κουλτούρα του τόπου και θα μάθετε τα καλύτερα και φθηνότερα μέρη για φαγητό, ποτό και ψώνια.

Καλό ταξίδι λοιπόν και με τη νίκη!