Διανύουμε τον τρίτο και τελευταίο μήνα του φθινοπώρου. Ωστόσο, επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε και τα πρώτα κρύα μόλις ξεκίνησαν είναι η κατάλληλη ώρα να μιλήσουμε για τις τάσεις που επικρατούν στη διακόσμηση αυτή την εποχή. Για να μιλήσουμε ανοιχτά, η διακόσμηση του σπιτιού αλλάζει τόσο γρήγορα όσο και η μόδα. Μπορεί να μην αλλάζουμε τα έπιπλα μας τόσο συχνά όσο τα ρούχα μας αλλά είναι πολύ ωραίο να κάνουμε κάποιες αλλαγές και στο σπίτι μας.

Πάρε μερικές ιδέες από τα trends του φθινοπώρου, και ανανέωσε το χώρο σου πάντα σε συνδυασμό με τις ανάγκες σου αλλά και το προσωπικό σου στιλ.

Φυσικά υλικά

Επειδή όλοι μας έχουμε ανάγκη λίγη περισσότερη επαφή με την φύση, οι ουδέτερες, γήινες αποχρώσεις και τα φυσικά υλικά είναι νούμερο ένα στη διακόσμηση. Σκέψου σοβαρά τα ανοιχτόχρωμα ξύλινα πατώματα που έχουν πιο φυσικό τόνο μαζί με ουδέτερες παλέτες χρωμάτων. Σε περίπτωση που βαρεθείς μια τέτοια διακόσμηση μπορείς εύκολα, με διάφορα αξεσουάρ να έχεις πολλές εναλλακτικές.

Υφές

regardsetmaisons.blogspot.com

Διαφορετικές αλλά ταυτόχρονα συνδυασμένες αρμονικά. Σχεδόν κάθε φθινόπωρο οι υφές κάνουν την εμφάνιση τους. Τα εμφανή υλικά των τοίχων σου και τα μαλακά υφάσματα που θα επιλέξεις, με τις αντιθέσεις τους θα δώσουν στο χώρο σου το χαρακτήρα που χρειάζεται.

Επιστροφή στα 80s

frameweb.com

Έπιπλα με καμπύλες και πολύχρωμα σχέδια επιστρέφουν αρμονικά συνδυασμένα με μια σύγχρονη ματιά. Αν έχεις κρατήσει κάποιο έπιπλο από την δεκαετία του 80, είναι η στιγμή να το ανανεώσεις και να το τοποθετήσεις στο σπίτι σου.

Ρουά ματ

theultralinx.com

Μαύρο και ματ όπου μπορείς. Στα παράθυρα, στις βρύσες, σε κορνίζες, στα φωτιστικά, στους τοίχους γενικώς παντού. Είναι μια τάση με την οποία μπορείς να δώσεις έμφαση στις λεπτομέρειες με έναν απλό αλλά στιλάτο τρόπο. Μπορείς να το συνδυάσεις με τα πάντα vintage ή σύγχρονα. Η αντίθεση που δημιουργείται προσφέρει αυτό το κάτι που είναι κλασικό και παράλληλα τολμηρό.

Το κυπαρισσί

instagram.com/jeanstofferdesign

Ίσως από τα πιο αριστοκρατικά χρώματα στη διακόσμηση του σπιτιού. Όχι δεν χρειάζεται να βάψεις έναν τοίχο, χρησιμοποίησε το αλλιώς. Διάλεξε ένα μεγάλο καναπέ σε αυτό το χρώμα και ταίριαξε τον με καφέ, κίτρινα, άσπρα και μαύρα στοιχεία. Άλλη μια ιδιαίτερη λύση είναι να βάψεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου, ειδικά αν έχεις ξύλινα στοιχεία μέσα σε αυτή. Αν δεν θες τίποτα από αυτά μπορείς απλώς να προσθέσεις στο χώρο σου φυτά τα όποια θα δώσουν από μόνα τους αυτό το χρώμα.

Βελούδο

melanielissackinteriors.com

Το βελούδο έχει μπει δυναμικά στις ζωές μας και από ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι εφαρμόζεται με έντονα χρώματα μπορντό, σκούρο μπλε, τιρκουάζ, πράσινο και μουσταρδί. Ένα ζεστό υλικό που προσθέτει πολυτέλεια στο χώρο και συνδυάζεται αρμονικά με ξύλο και μέταλλο.

Featured image: Planete-deco