Η γλώσσα του σώματος είναι από τα πιο σημαντικά και δυναμικά είδη επικοινωνίας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ειδικά, η γλώσσα του σώματος είναι από τα πιο σημαντικά και δυναμικά είδη επικοινωνίας στον χώρο εργασίας. Ο τρόπος που παρουσιάζεται και τοποθετεί το σώμα του κάποιος μπορεί πραγματικά να βοηθήσει ή και να κατατροπώσει την καριέρα του. Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, δε θα διαβάσετε σκόρπιες στάσεις σώματος, αλλά στάσεις σώματος για κάθε συγκεκριμένο στόχο που προσπαθείτε να επιτύχετε γι’ αυτό δώστε προσοχή.

Talking about body language savoir ville

Για να πετύχετε μια συμφωνία στείλτε σημάδια επιβεβαίωσης ή συμπλοκής. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, συμφωνίες επετεύχθησαν γρηγορότερα δείχνοντας τέτοιου είδους σημάδια όπως ένα χαμόγελο, ένα νεύμα ή μια χειρονομία. Οι συγκεκριμένες κινήσεις αποπνέουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση που χρειάζεται κανείς στο εργασιακό του περιβάλλον. Άλλωστε, είμαστε ό,τι νιώθουμε και όταν νιώθουμε σιγουριά ωθούμε τους υπόλοιπους στο να μας εμπιστεύονται γρηγορότερα.

Για να μετατρέψεις μια δύσκολη υπόθεση σε εύκολη, χαμογέλασε. Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής και εγώ λέω ότι το χαμόγελο είναι ο καθρέπτης της αισιοδοξίας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κόλπο που δοκιμάζεις στον εαυτό σου. Χαμογελάς νιώθοντας ότι αυτή η δύσκολη δραστηριότητα με την οποία καταπιάνεσαι στη δουλειά σου είναι εύκολη με αποτέλεσμα να γίνεται όντως εύκολη στην πορεία.

Για να προκαλέσεις μια αντίσταση – άμυνα, εξέθεσε – με την καλή έννοια – τον εαυτό σου. Τι εννοώ με αυτό; Όταν στέκεσαι σε ένα δωμάτιο σκυθρωπός και σκεπτικός κανείς δεν πρόκειται να σε πλησιάσει πόσο μάλλον να σου αναθέσει μια εργασία. Αντίθετα, αν «ξεμπλοκάρεις» το σώμα σου όταν μπαίνει κάποιος στο γραφείο είτε δίνοντάς του την κάρτα σου ή και μια κούπα καφέ, η εικόνα σου θα βελτιωθεί. Δείτε το σα μια μορφή αποποίησης της αδυναμίας που ενδέχεται να πιστεύουν οι άλλοι ότι διαθέτετε.

Για να αυξήσεις την υπεροχή σου, συγκράτησε τον ενθουσιασμό σου. Το παν σε μια δουλειά είναι να είσαι τυπικός και συγκρατείς εκεί που πρέπει, εκτός αν θες να είσαι το χαζοχαρούμενο του γραφείου. Όταν είσαι ήρεμος και συγκρατημένος φαίνεσαι περισσότερο δυναμικός και καθόλου αδύναμος.

Για να αυξήσεις τη συμμετοχή σου, δείξε ότι ακούς. Πιστέψτε με κανείς δε θέλει να συνεργάζεται με κάποιον που είναι ανεύθυνος και κυριολεκτικά βρίσκεται στο ροζ συννεφάκι του, όπου όλα είναι ωραία και ρόδινα. Η εργασία χρειάζεται υπευθυνότητα. Αν θες πραγματικά να δείξεις ότι είσαι ακουστικός τύπος, άφησε κάτω το τηλέφωνό σου και κοίτα στα μάτια τον συνεργάτη σου καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησής σας. Τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής που λέγαμε…

Για να έρθεις σε πραγματική επαφή με κάποιον, δώστε τα χέρια. Μια πολύ καλή χειρονομία είναι το μυστικό μιας εποικοδομητικής συνεργασίας. Αγγίζοντας κάποιον στον ώμο, στο χέρι ή στην πλάτη για δευτερόλεπτα δημιουργείς έναν ισχυρό ανθρώπινο δεσμό. Στον χώρο εργασίας η προσωπική επαφή και η φιλική διάθεση είναι στοιχεία που εδραιώθηκαν από το κούνημα των χεριών σε κάθε κλείσιμο μιας συμφωνίας. Πρόκειται για μια παράδοση που δημιουργεί μια ουσιαστική και θετική εντύπωση.

Τελευταία κίνηση και απόλυτα σημαντική: βελτίωσε τον λόγο σου με τα χέρια σου. Υπάρχουν φορές που τα χέρια σου λένε περισσότερα από τα λεγόμενά σου. Με αυτόν τον τρόπο καθιστάς ισχυρότερα τα επιχειρήματά σου. Πρόσεξε μόνο να μην το παρακάνεις με τις κινήσεις, ώστε να μη φανείς σαν μαριονέτα.

Όπως είπε και η Mae West, “I speak two languages: Body and English”

Ή Greek, Italian, Spanish, whatever…