…και νιώσε πως είναι να ενώνεις ξανά τους Έλληνες φίλους σου με ένα κομμάτι από τον τόπο σας.

Ταξιδεψε με την Ελλαδα στις αποσκευες σου... Savoir Ville

Δεν παίρνει κανείς εύκολα την απόφαση να φύγει από το σπίτι του, πόσο μάλλον να φύγει από την χώρα του. Ήξερες πως σύμφωνα με τα νέα στατιστικά στοιχεία το 60% των πτυχιούχων της Ελλάδας φεύγουν για να συνεχίσουν τις σπουδές τους κάπου αλλού;

Ίσως αναρωτιέσαι αν είναι εύκολο να φύγει κανείς μακριά από όλα εκείνα που αγαπάει. Εκεί όμως που πάει υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που τον περιμένουν!

Μη φοβάσαι λοιπόν!

Αρκεί να βγάλεις το αεροπορικό σου εισιτήριο χωρίς να ξέρεις την ημερομηνία της επιστροφής. Και να έχεις φτιάξει μια υπερμεγέθη βαλίτσα, τόσο μεγάλη που όσο την κοιτάς απορείς πόσο κατάφερες να τη γεμίσεις. Να έχεις ήδη βρει ένα σπίτι που θα σε περιμένει. Τι και αν δεν σου ανήκει; Δικό σου θα είναι μιας και θα γεμίζει με τους φίλους σου που θα γίνουν πλέον οι άνθρωποι που θα σου στέκονται στα δύσκολα. Η δεύτερη οικογένεια σου. Και όπως πάντα, έτσι και τώρα, τελευταία στιγμή θα συνειδητοποιήσεις ότι φεύγεις με άδεια χέρια. Ακριβώς πριν επιβιβαστείς στην πτήση, κοιτάς αριστερά, κοιτάς δεξιά και κάπου στο βάθος τρέχεις να επισκεφτείς το κοντινότερο Hellenic Duty Free Shops του αεροδρομίου.

Στέκεσαι μπροστά από ένα Hellenic Duty Free Shops (115 λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα) και σκέφτεσαι όλους εκείνους που σε περιμένουν στο Λονδίνο. Ύστερα, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου είσαι έτοιμος να τους κάνεις δώρο όλα τα αλκοολούχα ποτά που δεν μπορούν να βρουν εκεί. Και για εσένα θέλεις να πάρεις και αυτά που δεν θα βρίσκεις εκεί στα ξένα.

Κοιτώντας την Tentura, σκέφτεσαι τον Γιώργο, τον συμφοιτητή σου από την Πάτρα. Εκείνον που σε κάθε μικρή φιλική σύναξη δεν είχε ποτέ τα σωστά ποτά στο σπίτι και πάντα αυτό που ξέμενε ήταν η τοπική Tentura, την οποία καταλήγατε να κάνετε σφηνάκια; Ύστερα, καθώς το βλέμμα σου πέφτει στη Μαστίχα σκέφτεσαι εκείνες τις πρώτες καλοκαιρινές διακοπές στη Χίο με την παιδική σου φίλη, Μαρία. Θυμάσαι τα πρώτα σου ξενύχτια, τα πρώτα πανηγύρια και πώς το πρώτο ποτό που σε κέρασαν ήταν λικέρ μαστίχα. Θα είναι και ο Μιχάλης όμως στο Λονδίνο. Εκείνος ο φίλος σου που είχες πάει να δεις στην Κρήτη και σε είχε γυρίσει στα πιο όμορφα μέρη του μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας. Σου είχε μάθει πως οι καλύτεροι μεζέδες ταιριάζουν με ψημένη τσικουδιά. Και τόσα άλλα που σίγουρα δεν βρίσκεις εκτός συνόρων.

Με τέτοιες σκέψεις βρίσκεσαι στο ταμείο, μόλις λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση της πτήσης σου, παρέα με παραδοσιακά ελληνικά ποτά, δώρα για τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου φίλους που πας να βρεις στα ξένα. Κοιτώντας ξανά για μια τελευταία φορά το Hellenic Duty Free Shops μοιάζει να είναι ο τελευταίος κρίκος σε μια αλυσίδα που σε κρατάει δεμένο για πάντα με την αγαπημένη σου χώρα. Και αποδεικνύεται πως για ακόμη μια φορά, τα Hellenic Duty Free Shops καταφέρνουν να μειώσουν την απόσταση με όλα εκείνα που αφήνεις πίσω.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ