Οι παρακάτω ταινίες κυκλοφόρησαν μέσα στο 2016 και κάποιες αναμένονται τους επόμενους μήνες. Ανάμεσα τους θα βρεις κάποια πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ. Δεν είναι από εκείνες που χτυπάνε κόκκινο στα box offices αλλά από εκείνες που αξίζει να τις δεις. 

Donald Cried

Donald Cried

Director: Kris Avedisian | Cast: Kris Avedisian, Jesse Wakeman, Louisa Krause

O Peter (Wakeman) γυρίζει στο πατρικό του για μια νύχτα προκειμένου να παραβρεθεί την κηδεία της γιαγιάς του. Βρίσκει τον καλύτερο του φίλο από τα σχολικά χρόνια -που ακόμα δεν έχει ωριμάσει- και κάνουν μερικές απολαυστικές συζητήσεις.  Η ταινία Donald Cried δεν είναι ακριβώς κωμωδία. Ο Peter θα κάνει μια απλή χάρη στον φίλο του και από εκεί θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι στο παρελθόν και εσύ σε πολλά σημεία θα προβληματιστείς, μιας καιη ταινία παρουσιάζει πολλές σκληρές αλήθειες για τη ζωή.

The Last Laugh

mv5bodkwnjq4nzmwov5bml5banbnxkftztgwntcymtkxmti-_v1_sy1000_sx666_al_

Director: Ferne Perlstein | Cast: Documentary

H Heinrich Mann κάποτε έγραψε “Εκείνος που έχει κλάψει πολύ, στο τέλος γελάει” και αυτό το ντοκιμαντέρ βασίζεται σ αυτή την πεποίθηση. Πιο συγκεκριμένα το θέμα της ταινίας είναι περίεργος συνδυασμός της κωμωδίας και του Ολοκαυτώματος. Αν το θέμα είναι taboo ή όχι, αν μπορεί κανείς να κάνει ένα αστείο μ αυτό και τελικά τι είδους αστείο.

Personal Shopper

mv5bn2jhytvimgutmtu0ni00mzu5lwe0zmytndk2ytdmoti5mtfjxkeyxkfqcgdeqxvyntiyodmzmza-_v1_sy1000_cr006741000_al_

Director: Olivier Assayas | Cast: Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz

H Kristen Stewart υποδύεται τον χαρακτήρα μιας βοηθού στη ταινία του Olivier Assayas. Στο τρέιλερ τη βλέπουμε σα μια νεαρή Αμερικανίδα, την Maureen που ζει στο Παρίσ, φοβάται τις ταινίες τρόμου και δουλεύει σαν βοηθός επωνύμων. Η ιστορία ακολουθεί την Maureen μετά τον θάνατο του δίδυμου αδερφού της, χαμένη, να προσπαθεί να βρει την επαφή με τον αδερφό της. Οι δύό τους είχαν συμφωνήσει πως όποιος πεθάνει πρώτος θα στείλει σινιάλο σ αυτόν που έμεινε πίσω.

I Called Him Morgan

mv5bogm5njaxmmqtnzu3nc00yzllltgwnditnwi1yzkzmjayytk4xkeyxkfqcgdeqxvyntu5ndmxnjm-_v1_

Director: Kasper Collin | Cast: Documentary

Toν Φεβρουάριο του 1972 ο μουσικός της jazz Lee Morgan δολοφονείται από τη σύντροφό του Helen σε ένα κλάμπ της Νέας Υόρκης.  Το ντοκιμαντέρ ανέλαβε ο σουηδός filmmaker Kasper Collin και είναι μια ταινία αγάπης για την jazz και την Αμερική. Ο Morgan συνάντησε την Helen στο χειρότερο σημείο της ζωής του, εκείνη τον φρόντισε και τον ενέπνευσε να δουλέψει με την μουσική του.

David Lynch: The Art Life

mv5bmddmotg0yzktzmy0yy00ogviltk1otctymnmntlmzthkotvmxkeyxkfqcgdeqxvymjy0odawntc-_v1_sy1000_cr007261000_al_

Directors: John Nguyen, Rick Barnes, Olivia Neergaard-Holm | Cast: Documentary

Το Art Life ξεκινά με εικόνες από την ζωή και την δουλειά του.Οι σκηνοθέτες επικεντρώνονται στα νεότερα χρόνια του Lynch και τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις. Τον βλέπουμε να ζωγραφίζει, να ασχολείται με την γλυπτική, να παίζει με την κόρη του. Και πάνω από αυτές τις εικόνες εκείνος διηγείται ιστορίες για την επιθυμία του να δημιουργήσει. Το ταξίδι ξεκινά από μια μικρή πόλη της Αμερικής μέχρι τους δρόμους της Φιλαδέλφεια και ακολουθεί όλα τα βήματα του αινιγματικού σκηνοθέτη.