Το καλοκαίρι όλα κυλούν πιο αργά. Το βλέπεις και απ’την δουλειά σου. Το μυαλό σου συνεχώς ταξιδεύει στις προγραμματισμένες διακοπές. Το μόνο άγχος που έχεις παραπάνω είναι να μη κοπούν τα σανδάλια σου καθώς πηγαίνεις για δουλειά/καφέ/ποτό και αναγκαστείς να γυρίσεις ξυπόλητη. Λίγο υπερβολική.

Ωστόσο αυτές τις μέρες που όλα κυλούν πιο αργά και ειδικά εκείνες που η θερμοκρασία φτάνει στα κόκκινα της και οι επιλογές σου για έξοδο μειώνονται δραματικά, πρέπει να κάνεις κάτι που να γεμίσει την ώρα σου ευχάριστα. Και τι καλύτερο απ΄το να βλέπεις ταινία με τον δροσερό αέρα του κλιματιστικού; Γι’αυτό βρήκαμε εκείνες που θυμίζουν ακόμα περισσότερο καλοκαίρι για να είσαι πλήρως στο mood, χωρίς πολύ δράμα και συγκίνηση.

Moonrise Kingdom

Μια καλοκαιρινή ταινία και ένας δυνατός εκκεντρικός και εφηβικός έρωτας που αξίζει να δεις ή να ξαναδείς.

The Notebook

Αν θα ήθελες πολύ να κολυμπήσεις μαζί με έναν Noah στον ωκεανό, τότε σίγουρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξαναδείς το The Notebook. Ιδανική ταινία για εκείνο το βράδυ που θα μείνεις σπίτι.

Eat Pray Love

Αυτή η ταινία είναι η απόδειξη ότι με τον ίδιο σου τον εαυτό μπορείς να περάσεις υπέροχα και είναι οκ -και κάποιες φορές αναγκαίο- να μείνεις μόνη σου.

Dirty Dancing

Δεν υπήρχε περίπτωση να λείπει από την λίστα το Dirty Dancing. Ταινία που πιθανόν να έχεις δει παραπάνω από μία φορά. Είναι η κλασσική ταινία του καλοκαιριού, γι’αυτό δες τον Patrick Swayze και την Jennifer Grey να χορεύουν ξανά.

Hunt for the Wilderpeople

Ο Ricky είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο οποίος πρέπει να μεταφερθεί σε μία οικογένεια χωρίς να θέλει γι’αυτό αναγκάζεται να κρυφτεί. Τον βρίσκει όμως ο θείος του , με αποτέλεσμα και οι δύο να προσπαθούν να επιβιώσουν στα δάση της Νέας Ζηλανδίας.

Captain Fantastic

Ένας πατέρας προσπαθεί να μεγαλώσει τα έξι παιδιά του, αλλά οι δυσκολίες ξεκινούν όταν αναγκάζεται να επιστρέψει μαζί τους στην κοινωνία από την άγρια φύση που ζούσαν πριν.

Now & Then

Η γυναικεία φιλία στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα τέσσερις φίλες βρίσκονται μετά από χρόνια και αναπολούν το καλοκαίρι πίσω στο 1970, όπου ήταν 12 χρονών.

The Parent Trap

Η απόλυτη καλοκαιρινή ταινία. Πρωταγωνίστρια η Lindsay Lohan. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο δίδυμες αδερφές, οι οποίες δεν γνωρίζουν η μία την ύπαρξη της άλλης. Συναντιούνται τυχαία σε μία κατασκήνωση και μαζί καταστρώνουν ένα σχέδιο για να είναι και πάλι μαζί οι χωρισμένοι γονείς τους.