Αυτό το Παρασκευό-Σαββατοκύριακο που μόλις ξεκίνησε μπορεί να χαρακτηριστεί κι επίσημα το πρώτο φθινοπωρινό. Αυτό σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί εκεί έξω δημιουργούν την ιδανική συνθήκη για να χαλαρώσεις στο σπίτι αγκαλιά με τεράστια μπολ pop corn και Netflix.

Έτσι, θα μπορέσεις να κάνεις ένα catch-up με όλες τις νέες κυκλοφορίες της πλατφόρμας που έχουν συζητηθεί πολύ.

Rebecca

Η νέα ταινία με τον Armie Hammer και την Lily James δημιούργησε αρκετό hype πριν ακόμη κυκλοφορήσει. Βέβαια, αν ελπίζεις να δεις ένα καλό “θρίλερ”, όπως είχαν υποσχεθεί, μάλλον θα απογοητευτείς. Αν ρωτάς εμάς, πρόκειται για μία απλή ιστορία μυστηρίου που βασίζεται στο έργο της Daphne du Marier. Βασικός λόγος για να δεις την ταινία είναι το ότι η ιστορία αυτή προέρχεται από τη γυναίκα που έγραψε και Τα Πουλιά, που αργότερα σκηνοθέτησε ο Χίτσκοκ. Κι αυτό δε το λες λίγο.

The Queen’s Gambit

Αυτή η μίνι-σειρά κυκλοφορεί το Σάββατο και με μόλις 6 επεισόδια είναι ιδανική για bingάρισμα. Η εξαιρετική Anya Taylor-Joy αναλαμβάνει το ρόλο ενός παιδιού-θαύματος που ανακαλύπτει το σκάκι από μικρή ηλικία. Έτσι, η ίδια γίνεται μάστερ σε ένα κατά τ’ άλλα “αντρικό” παιχνίδι της δεκαετίας του ’50 και ’60. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Walter Tevis και λέγεται ότι επί της οθόνης φιλοξενεί περισσότερα από 300 σκακιστικά παιχνίδια σε μόλις λίγες ώρες.

Holidate

Απ’ ότι φαίνεται το Netflix ασπάζεται τη λογική: “Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για Χριστουγεννιάτικες ταινίες”. Αν, λοιπόν, αυτός ο καιρός σε καλεί κι εσένα να μπεις ήδη από τώρα στο κλίμα, το Holidate θα είναι η έναρξη των εορτασμών. Η Emma Roberts και ο Luke Bracey υποδύονται δύο ανθρώπους που είναι single και τους εκνευρίζει η νοοτροπία του “υποχρεωτικού ζευγαρώματος” στη διάρκεια των γιορτών. Όταν, όμως, θα γνωριστούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ο ένας τον άλλον για να αποφύγουν τα πικρόχολα σχόλια των οικογενειών. Η συνέχεια γνωστή, δε θα επεκταθούμε τώρα.

The Trial of the Chicago 7

Αν πάλι αυτό το ΣΚ σε βρίσκει σε πιο σοβαρό mood, μπορείς να δεις αυτή την ταινία που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για ένα ιστορικό-νομικό δράμα που ακολουθεί τη δίκη εις βάρος 7 διαδηλωτών κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Η ταινία αντλεί σε μεγάλο βαθμό από την ιστορία του πραγματικής ομάδας ανθρώπων που αποτέλεσαν την έμπνευση για τη νέα ταινία του Aaron Sorkin. Λογικά, μετά την προβολή της ταινίας θα θες να μάθεις ακόμη περισσότερα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Cadaver

Κι αν τελικά όντως το Rebecca δεν ικανοποίησε την ανάγκη σου για ένα καλό θρίλερ, έρχεται το Cadaver να σε αποζημιώσει. Η ταινία περιλαμβάνει μία τριμελή οικογένεια, μία πυρηνική καταστροφή κι ένα θεατρικό έργο που μπλέκεται με την πραγματικότητα. Το Cadaver αποτελεί την πρώτη Νορβηγική παραγωγή της πλατφόρμας και έχει αρχίσει ήδη θα συγκεντρώνει τα καλύτερα σχόλια.

Featured Image: Netflix