Σε αυτό το άρθρο, θα μάθεις να ξεχωρίζεις κάποια από τα πολλά διαφορετικά στιλ διακόσμησης για το σπίτι και θα πάρεις ιδέες ανάλογα με αυτό που σου ταιριάζει!

Αυτά που πρέπει να σκεφτείς είναι: 1. Σου αρέσουν πιο πολύ τα ψυχρά ή τα θερμά χρώματα; και τα δύο; 2. Είσαι άνθρωπος που προτιμά την ισορροπία στον χώρο ή την ένταση; 3. Το πιο βασικό όμως είναι να κλείσεις τα μάτια για 2′ και να φανταστείς τον ιδανικό για εσένα χώρο! Έχε στο νού σου επίσης, ότι μπορείς να συνδυάσεις και διαφορετικά στύλ, αρκεί αυτό να μην προκαλεί δυσαρμονία.

Iσπανικό στύλ: Συνδυάζει ψυχρά με θερμά χρώματα όπως το πράσινο της καρέκλας με την τερακότα του τοίχου. Επίσης, με αυτή την τάση, ταιριάζουν αντίκες και πιο κλασσική επίπλωση, όπως η μπανιέρα της παρακάτω φωτογραφίας η το μεταλλικό κρεββάτι της κάτω φωτογραφίας. Κυριαρχούν χαλιά, κυρίως πολύχρωμα και πλακάκια σε διάφορα μοτίβο.

1a743b085a2af12819470ffad953f772

Μποέμ: Μπορεί ποτέ να μην καταφέρεις να μαγειρέψεις στην παρακάτω κουζίνα γιατί όλα αυτά τα χρώματα θα σε αποσυντονίζουν, αλλά αυτό είναι το εν λόγω μποέμ στύλ ή και έθνικ, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί. Εδώ, κυριαρχούν τα πολλά διαφορετικά χρώματα και τα πολύχρωμα μαξιλάρια σε καναπέδες. Κυρίως έντονες αποχρώσεις στους τοίχους και πολυχρωμία σε έπιπλα, καθώς και αντικείμενα με vintage πινελιές.

736c662f281ef0329f8f64a695465cbe

Έθνικ: είναι αυτό το στύλ που περιλαμβάνει π.χ ονειροπαγίδες ή ξυλόγλυπτα με ελέφαντες κτλ. Γενικά είναι αυτό που θυμίζει μια άλλη χώρα. Κούβα, Ινδία ή και Ελλάδα αν μένεις π.χ στην Δανία. Άρα έθνικ, θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί και το ελληνικό στιλ διακόσμησης. Μόνο που εδώ, είναι σαν να μένεις σε κυκλαδίτικο νησί, γιατί τα χρώματα είναι δύο: Μπλέ και λευκό. Αυτό το στιλ έχει ένα κακό. Μπορεί αν μένεις στην πόλη, να σε χαλαρώνει για λίγο, αλλά ταυτόχρονα να σε νευριάζει το γεγονός οτι δεν βρίσκεσαι πραγματικά Κυκλάδες.

71c014de76b7a6ed9529426883066ba8-tribal-living-room-decor-ethnic-living-room

Το Σκανδιναβικό: Απλό και απέριττο. Χρώματα που δένουν αρμονικά με τα έπιπλα. Δεν υπάρχουν εντάσεις, μόνο χαλαρωτικές αποχρώσεις και χουχουλένια ριχτάρια, γιατί οι Σκανδιναβοί δίνουν πολλή σημασία σε ένα και μόνο πράγμα: Στον ύπνο.

tumblr_nn2ex5pnha1r8b31ao1_500

Ιταλικό: Οι Ιταλοί είναι λάτρεις του design και της λεπτομέρειας, όπως επίσης και του λευκού. Χρησιμοποιούν βέβαια και άλλες αποχρώσεις του λευκού, όπως κρέμ ή σπασμένο λευκό, της βανίλιας ή το λευκό της ζάχαρης. Αν δεν κυριαρχεί στους τοίχους, πιο συχνά κυριαρχεί στους καναπέδες και συνδυάζεται με μια ταπετσαρία σε έναν τοίχο. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσουν ένα πολύχρωμο έπιπλο που θα σπάει την ασπρίλα, όπως μια κόκκινη τραπεζαρία ας πούμε.

e8d78121dd93626f1044a0289fdaad05