κ

Νομίζω πως αυτό το κείμενο πρέπει να αρχίσει λέγοντας την εξής φράση: να μάθουμε να μην λέμε πράγματα χωρίς να τα εννοούμε. Είναι πολύ δύσκολο για όλους όσοι βρίσκονται σε μια σχέση να προσπαθούν να καταλάβουν τι θέλει να πει ο ποιητής. Οι περισσότεροι δε, κατηγορούν τις γυναίκες για το ότι άλλα λένε και άλλα εννοούν, αλλά τουλάχιστον εμείς εννοούμε κάτι. Όταν ένας άντρας λέει μια κουβέντα του τύπου “σ’ αγαπώ” (κάτι απλό διάλεξα πάλι) δεν είναι ότι εννοεί κάτι άλλο, είναι ότι ή το εννοεί ή απλώς έχει άλλους λόγους, που θα ανακαλύψουμε στην πορεία, ώστε να μην το εννοεί. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και τόσο απλά πρέπει να τα έχουμε στο μυαλό μας.

Υπάρχουν λοιπόν, πολλοί λόγοι ώστε να φτάσει ένας άντρας στο σημείο να λέει “σ’ αγαπώ” και να μην το εννοεί. Αρχικά, ο πιο γνωστός σε όλους μας είναι το να σε θέλει μόνο για σεξ (είδες, είμαι κυρία, μπορούσα να το πω πολύ χειρότερα). Ο τύπος απλώς σε γουστάρει αλλά δεν σε γουστάρει και τόσο όσο θα ήθελες. Σε δεύτερη μοίρα έρχεται εκείνος ο τύπος που θέλει να κάνει τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται. Ξέρει ότι αυτό θέλεις να ακούσεις και αυτό θα σου δώσει. Αν το δεις βέβαια από μια διαφορετική οπτική γωνία, το αγόρι σου δίνει αυτά που θέλεις, αλλά μάλλον συνεχίζω να πιστεύω πως όχι, αυτή δεν είναι η λύση που ψάχνουμε. Και έρχεται και αυτός που απλώς δεν ξέρει τι να πει. Το “σ’αγαπώ” τον έβγαλε από την δύσκολη θέση και είναι ο μπαλαντέρ σε ότι και να πείτε από εδώ και πέρα. Θεέ μου, δώσε λίγο μυαλό σε αυτό το αγόρι.

Όπως και να έχει, ότι και αν σκέφτεται εκείνη την ώρα, όποιος τύπος και αν τον χαρακτηρίζει από τους παραπάνω, το θέμα είναι εσύ πως θα το διαχειριστείς. Έρευνες έχουν δείξει πως 25 τοις εκτατό του αντρικού πληθυσμού λένε “σ’ αγαπώ” χωρίς να το εννοούν. Αντίστοιχα όμως, μόνο 6 τοις εκατό του γυναικείου πληθυσμού κάνουν το ίδιο. Δεν σου φαίνεται λίγο μεγάλη η διαφορά; Εμένα ναι. Επομένως, χρειαζόμαστε περισσότερες πράξεις και λιγότερες λέξεις. Γιατί στην τελική, δεν μπορείς να αναιρέσεις τις πράξεις σου όσο εύκολα αναιρείς τα λόγια σου. Πρέπει να μάθουμε να δείχνουμε το “σ’ αγαπώ” μας αντί να το λέμε. Αλλά δεν ξέρω σε ποιον ουτοπικό κόσμο περιμένω να ζήσω, γιατί αν είναι ένα πράγμα που με ενοχλεί σε αυτή τη ζωή είναι το να μην εννοούν τα λεγόμενά τους, είτε αυτό είναι ένα σ’αγαπώ ή κάτι πολύ πιο μεγάλο. Εσύ όμως αγαπημένη, όταν θα σου πει το “σ’αγαπώ” που τόσο καιρό περιμένεις να μην το πάρεις τοις μετρητοίς μέχρι να το δεις.

Τώρα πως θα καταλάβεις όταν το δεις; Εμπιστεύσου με, θα καταλάβεις αμέσως.