Κατά καιρούς έχω διαβάσει διάφορα άρθρα περί μητρότητας καθώς και πολλά άλλα σχετικά με το πώς αλλάζει η ζωή ενός ζευγαριού και κυρίως μιας γυναίκας με τον ερχομό ενός παιδιού. Ποτέ όμως δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό με τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προχωρήσει κάποιος σε ένα τόσο μεγάλο βήμα. Κακά τα ψέματα, είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός ανθρώπου και είναι απόλυτα φυσιολογικό να μας τρομάζει η ιδέα και μόνο. Ζώντας όμως μια γυναίκα αυτή την εμπειρία και βιώνοντας μια εγκυμοσύνη, έχει την τύχη (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον) να χαίρει κάποιων προνομίων.

Αυτά τα προνόμια λοιπόν θα σας αναφέρω εγώ σήμερα, δίνοντας έτσι ένα κίνητρο παραπάνω, στις γυναίκες της παρέας, να κάνουν ένα παιδί.

pexels-photo-27345

Τρως όσο θες. Ίσως θα είναι η μόνη περίοδος στη ζωή σου που θα μπορείς να τρως ελεύθερα, ότι και όσο θες χωρίς να φοβάσαι μην βάλεις κιλά. Είναι βέβαιο πως θα βάλεις  κιλά και μάλιστα αρκετά, οπότε φάε χωρίς τύψεις. Κανείς δεν πρόκειται να σου πει να μην τρως κι αν κάποιος σου κάνει την παρατήρηση ότι πάχυνες, μπορείς απλά να του πεις πως είσαι έγκυος και γιατί όχι, ότι τρως για δυο. Λίγο τραβηγμένο το τελευταίο, αλλά πάντα πιάνει.

Ο σύντροφός σου σε περιποιείται συνεχώς. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αλλάζει ένας άντρας όταν μαθαίνει πως θα γίνει πατέρας. Σε φροντίζει συνέχεια, με κάθε τρόπο και φυσικά δεν θέλει να σε κουράζει και να σε συγχύζει, με ότι συνεπάγεται αυτό. Θα σε βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, θα σου μαγειρεύει, θα σε βγάζει βόλτα(μαζί με το σκυλί) και φυσικά δεν θα σου χαλάει ποτέ χατίρι.

Γλιτώνεις από την φασίνα του σπιτιού. Αυτό μάλλον είναι σχετικό με το προηγούμενο αφού μάλλον την πατάει ο καλός σου. Το πρώτο τρίμηνο ειδικά που είναι πολύ κρίσιμο σε μια εγκυμοσύνη κι εσύ δεν πρέπει να κουράζεσαι, όλο το βάρος του σπιτιού πέφτει στον άντρα, όμως πίστεψέ με, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα γιατί είναι κάτι που το θέλουν κι οι ίδιοι μιας και το τελευταίο που επιθυμούν είναι να σε κουράσουν ή να βάλουν σε κίνδυνο την κύηση.

Παντού και πάντα σε κερνάνε. Πας στο φούρνο της γειτονιάς να πάρεις ψωμί κι αν η κοιλίτσα σου έχει αρχίσει να φαίνεται ελαφρώς,  ο φούρναρης εκτός από το ψωμί θα σου βάλει και δυο κουλούρια Θεσσαλονίκης, ένα πακέτο μουστοκούλουρα και θα σου δώσει να δοκιμάσεις και το καινούρια του μπισκότα κανέλας. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στο ζαχαροπλαστείο. Σου έρχεται μια λιγούρα για γλυκό, πας να πάρεις μια αθώα παστούλα και φεύγεις από’κει  με ένα προφιτερόλ, μισό κιλό ταρτάκια, μια τούρτα black forest  και το ζαχαροπλάστη παραμάσχαλα. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά πίστεψέ με συμβαίνει, αν φυσικά έχεις καλή σχέση με τους προαναφερθέντες.

Είναι μια καλή ευκαιρία να μείνεις στο σπίτι. Αν η εργασία σου είναι κουραστική ή σου προκαλεί άγχος και στρες, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να μείνεις για μερικούς μήνες στο σπίτι και να χαρείς την εγκυμοσύνη σου. Δες το και σαν μια ευκαιρία για χαλάρωση ή για να κάνεις επιτέλους πράγματα που ήθελες από καιρό να κάνεις αλλά λόγω έλλειψης χρόνου τα ανέβαλες συνεχώς.

Και για να μιλήσουμε τώρα και λίγο σοβαρά, εννοείται πως αυτοί δεν είναι σοβαροί λόγοι για να αποκτήσει κάποιος παιδί, αλλά σκοπός μου είναι με αυτό το κείμενο να δώσω μια πιο εύθυμη νότα στο όλο θέμα. Το μόνο κίνητρο για να κάνει παιδί ένα ζευγάρι, πρέπει να είναι η αγάπη κι η αφοσίωση που δείχνουν ο ένας στον άλλον και φυσικά, μόνο