Μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες των ανθρώπων είναι να αισθάνονται ότι ο άλλος τους γνωρίζει. Έτσι, όταν ένα αγόρι νιώθει ότι τον γνωρίζεις και τον καταλαβαίνεις, αισθάνεται ότι τον αγαπάς -που ουσιαστικά είναι αυτό που πραγματικά θέλει ένας άντρας σε μία σχέση.

Ωστόσο, τα ζευγάρια συχνά θεωρούν ότι ήδη ξέρουν τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Κυρίως οι γυναίκες. Αλλά είναι πολλά αυτά που δεν λέγονται. Από τους άντρες κυρίως- ακόμα και από αυτούς που είναι σε μια ευτυχισμένη, μακροχρόνια σχέση.

Είναι εκπληκτικό πόσα πράγματα δεν ξέρουν και δεν έχουν ποτέ ρωτήσει τους συντρόφους τους, ούτε οι άνδρες αλλά ούτε και οι γυναίκες. Αυτό που τους εκπλήσσει ακόμα περισσότερο είναι το πόσο περίεργοι γίνονται μόλις ξεκινάνε να ρωτάνε.

Αλλά ακόμα και αφού πάρουν την πρωτοβουλία να ρωτήσουν κάτι πιο βαθύ που θα τους βοηθήσει να μάθουν περισσότερα σχετικά με το τι θέλει το αγόρι ή το κορίτσι τους από μία σχέση, είναι μερικά πράγματα που απλά οι άνδρες δεν τα παραδέχονται – άσχετα με το πόσο ανοιχτοί, ερωτευμένοι ή άνετα νιώθουν.

Αν θες να καταλάβεις τι θέλουν οι άνδρες σε μία σχέση, ορίστε 11 πράγματα που εύχονται να ξέρουν ήδη πως δεν θα ακούσουν ποτέ οι γυναίκες που αγαπάνε.

1. Είναι κι αυτοί ευαίσθητοι

Οι άνδρες είναι πολύ πιο ευαίσθητοι από αυτό που δείχνουν.

2. Τους αρέσουν τα κοπλιμέντα, όσο αρέσουν και σε εσένα

Στους άνδρες αρέσει να παίρνουν κοπλιμέντα σχετικά με την εμφάνισή τους.

3. Αισθάνονται περήφανοι που μπορούν να σε φροντίσουν

Οι άνδρες δείχνουν την αγάπη τους με το να πηγαίνουν στη δουλειά και να φροντίζουν τις οικο-γένειές τους.

4. Θέλουν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές σου ανάγκες

Τους ενδιαφέρει η σύντροφός τους να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένη.

5. Δεν τους αρέσει να τους συγκρίνουν με άλλους άντρες

Οι άνδρες σιχαίνονται όταν η σύντροφός τους τούς συγκρίνει με το σύζυγο κάποιας άλλης, πόσο μάλλον για οικονομικά θέματα.

6. Τους αρέσουν όσα δεν ξέρουν σε μια σχέση

Στους άνδρες αρέσει όταν η σύντροφός του κρατάει ένα μυστήριο, έχει έναν αυθορμητισμό και κάτι το απρόβλεπτο στη σχέση.

7. Είναι ευάλωτοι

Θέλουν να καταλάβουν οι γυναίκες πως το να είναι ευάλωτοι δεν τους είναι εύκολο. Στην κοινωνία, οι άνδρες προετοιμάζονται ώστε να είναι στωικοί, σκληροί και ανταγωνιστικοί. Το να ανοίγονται είναι μια πρόκληση.

8. Βλέπουν τον κόσμο με διαφορετικό μάτι από ό,τι εσύ

Οι άνδρες βλέπουν τον κόσμο με ιεραρχικές δομές.

9. Είναι σχεδιασμένοι ώστε να παίρνουν τον έλεγχο

Οι άνδρες κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να προσαρμοστούν στις κοινωνίες ισότητας. Είναι δύσκολο γι’ αυτούς να είναι κάτι λιγότερο από κυρίαρχοι.

10. Έχουν πραγματικές δυσκολίες

Οι άνδρες θέλουν από τις γυναίκες να καταλάβουν πως η ζωή ενός αγοριού δεν είναι εύκολη. Ο δρόμος προς την ενηλικίωση είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν των γυναικών και περιλαμβάνει το να παίρνει ρίσκα, το να είναι ανταγωνιστικός, το να αντιμετωπίζει σωματικές επιθέσεις, το να προσπαθεί να πάρει την εξουσία, κτλ. Είναι σχεδιασμένοι από τους άγραφους κανόνες της κουλτούρας και του περιβάλλοντος που μεγάλωσαν.

11. Ο εγκέφαλός τους λειτουργεί διαφορετικά από τον δικό μας

Οι άνδρες τείνουν να έχουν μια πιο σταθερή και ευθεία σκέψη, έτσι και πράττουν, γεγονός που τους κάνει λιγότερο ικανούς να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Δες ακόμα5 πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και θέλω να κάνω και εγώ

Πηγή: Your Tango

Μετάφραση: Εύα Τόλιου


featured photo: Unsplash|Mean Shadows