Αν είσαι κι εσύ μια από εμάς συνέχισε να διαβάζεις.

Τα ντροπαλά κορίτσια θα τα βρεις, συνήθως, σε μια γωνίτσα να κάθονται και να μη δημιουργούν προβλήματα. Πολλές φορές δε θα καταλάβεις καν την παρουσία τους, άλλες φορές όμως θα είναι αυτές που θα σου δώσουν τη σωστότερη λύση στο πρόβλημα σου. Και θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.

Τα ντροπαλά κορίτσια είναι κλειστοί χαρακτήρες, δεν ανοίγονται εύκολα και δε λένε πολλά. Ακούνε όμως! Και αυτό είναι το μεγαλύτερο τους πλεονέκτημα. Όσο οι υπόλοιποι μιλάνε, εξηγούν και αναλύουν, αυτές ακούνε, καταλαβαίνουν και αντιλαμβάνονται!  Αρκετές φορές είναι οι καλύτεροι ακροατές. Σου δίνουν τη σημασία που χρειάζεσαι, όταν όλοι οι άλλοι δεν έχουν χρόνο για σένα. Επεξεργάζονται την κατάσταση και σου λένε την άποψη τους από τη δική τους οπτική γωνία. Και τις περισσότερες φορές είναι η κατάλληλη γιατί, όπως είπαμε, πολύ απλά είναι καλοί ακροατές και σκέφτονται πριν να μιλήσουν.

Don’t be so shy

Από την άλλη, βέβαια, το πλεονέκτημα του ντροπαλού κοριτσιού μετατρέπεται εύκολα σε μειονέκτημα. Στο σχολείο, το πανεπιστήμιο, τη δουλειά είναι δύσκολο να ενταχθείς και να κάνεις αισθητή την παρουσία σου. Βλέπεις, δεν είσαι ο τύπος που θα πει φωναχτά τη γνώμη του, που θα συστηθεί με όλους ή που θα θέλει την προσοχή όλων στραμμένη πάνω του. Αφήνεις τις μέρες να κυλούν χωρίς να σε νοιάζει. Λες αύριο, ίσως μεθαύριο ή σε ένα μήνα θα αλλάξει αυτό και θα μου δώσουν περισσότερη σημασία κι εμένα.

Και εδώ είναι που θα σου πω: «don’t be so shy». Οι ευκαιρίες που θα έρθουν στη ζωή σου, σε επαγγελματικό ή συναισθηματικό τομέα,  δε θα σε περιμένουν για πάντα. Σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να δράσεις γρήγορα και χωρίς ντροπές. Δε σου λέω να αλλάξεις το χαρακτήρα σου ή υποδυθείς κάτι που δεν είσαι, γιατί αυτό δε γίνεται.

Βρες μόνη σου σιγά σιγά το ρυθμό που θα κινηθείς, κάνε ένα – δυο βήματα μακριά από τον συνεσταλμένο εαυτό σου, βγες για λίγο από το καβούκι σου, που σε εμποδίζει και η συνέχεια θα είναι απλή!