Τα scrambled eggs αποτελούν την πιο απλή λύση για πρωινό και σου προσφέρουν πολλές επιλογές, τόσο στον τρόπο που θα τα μαγειρέψεις, όσο και στον τρόπο που θα τα συνδυάσεις, αν και πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο. Παρόλο που μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, υπάρχουν κάποια tips που αν τα ακολουθήσεις θα τα αναβαθμίσουν γευστικά, δίνοντάς σου μια νέα εμπειρία στο πρωινό. 

*Πρόσθεσε βούτυρο

Επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα απλό πιάτο, σίγουρα χρειάζεται κάποιο boost σε ο,τι αφορά τη γεύση και το βούτυρο είναι η καλύτερη λύση. Ακόμα και οι σεφ χρησιμοποιούν βούτυρο -και όχι λάδι- για να ενισχύσουν γευστικά ένα φαγητό, καθώς πρόκειται για ένα υλικό το οποίο δεν τα κάνει λιπαρά, παρά μόνο γευστικά.

Διάβασε επίσης: Τα 12 λάθη στη μαγειρική που δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας σεφ

*Χρησιμοποίησε αντικολλητικό τηγάνι

Για πραγματικά ωραία αυγά πρέπει να χρησιμοποιήσεις αντικολλητικό τηγάνι, αφού οτιδήποτε άλλο θα σου αφήσει κάποια crispy υπολείμματα. Με τη χρήση του σωστού σκεύους, το αυγό γλιστράει πάνω στην ζεστή επιφάνεια και μπορεί να ψηθεί πιο ομοιόμορφα και να κρατηθεί ζουμερό.

*Σωστά αυγά

Το πιάτο σου είναι τόσο απλό που το βασικό υλικό είναι ένα, γι’αυτό πρέπει η πρώτη ύλη σου να είναι η καλύτερη.

unsplash.com

*Αργό ψήσιμο

Βάλε τα αυγά σου σε παγωμένο τηγάνι και άνοιξε τη φωτιά σε χαμηλή-μεσαία θερμοκρασία. Θα ψηθούν σταδιακά και θα βγάλουν όλη τους την γεύση, μαζί με μια creamy υφή. Δεν πρέπει να κάνεις το λάθος να ρίξεις τα αυγά σου σε καυτό τηγάνι, όπως γίνεται συνήθως, καθώς θα χάσουν όλη τους τη γεύση και δεν θα μπορείς να τα δουλέψεις.

*Πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος

Ένα υλικό το οποίο έχουμε όλοι στο σπίτι μας και μπορεί να φτάσει ένα πιάτο σου σε άλλο επίπεδο, χωρίς να χρειαστεί κάποιο περίεργο υλικό, όπως είναι για παράδειγμα ο σολομός. Μόλις προσθέσεις τα αυγά στο τηγάνι σε σιγανή φωτιά, αφού έχουν ψηθεί ελάχιστα, πρόσθεσε λίγο κρέμα και άφησέ τα να βγάλουν όλη τη γεύση τους καθώς μαγειρεύονται πολύ αργά. Θα δεις ότι με την προσθήκη της κρέμας τα αυγά θα γίνουν πιο ζουμερά και θα έχουν μια πιο cheesy γεύση. Τέλος, σέρβιρέ τα σε ένα ζεστό πιάτο για την απόλυτη απόλαυση.

Δες ακόμα: 15 tips για να φτιάξεις το καλύτερο burger της ζωής σου
featured photo: SheKnows