Το event της εβδομάδας

TED x AUEB – Τεχνόπολη

Image: aoth.edu.gr
Image: aoth.edu.gr

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το παγκοσμίου ενδιαφέροντος event TEDx έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο 17 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 20:00, στην Τεχνόπολη. Σε διοργάνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και θέμα τον αστερισμό «arctos», το TEDxAUEB 2018 θα περιλαμβάνει μια σειρά διαδραστικών workshops και εκδηλώσεων, ενώ το παρόν θα δώσουν δώδεκα διεθνείς και Έλληνες ομιλητές. Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια θα βρεις εδώ.

Το πρόσωπο της εβδομάδας

Άννα Κορακάκη

Images: sports.in.gr
Images: sports.in.gr

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο, Άννα Κορακάκη, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο σπορ πιστόλι 25μ. το περασμένο Σάββατο (10/3) στα πλαίσια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Σκοποβολής στη Γουανταλαχάρα του Μεξικό, κάνοντάς μας περήφανους για όλους τους σωστούς λόγους.

Το βιβλίο της εβδομάδας

The subtle art of not giving a f*ck- Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα..!

Image: ianos.gr
Image: ianos.gr

Ο συγγραφέας και blogger Μάνσον Μαρκ αναλαμβάνει σε 256 σελίδες να εξηγήσει με επιστημονικά και καθημερινά κριτήρια πώς να απαλλαγούμε από την ιδέα της ιδανικής ζωής. “Δεν γίνεται όλοι να είναι ξεχωριστοί – υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στην κοινωνία. Ούτε είναι δίκαιο ούτε είναι δικό μας φταίξιμο” είναι μια από τις θεωρίες που εμπεριέχονται στο βιβλίο του «Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα…» αλλά και στο δημοφιλές blog του. Μας διαβεβαιώνει ότι η αποδοχή των ελαττωμάτων, των φόβων και της αβεβαιότητάς μας, είναι και ο μόνος τρόπος αποδοχής της – όχι πάντα ευχάριστης – πραγματικότητας. Το διαβάσαμε και σας το προτείνουμε!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έσοπτρον.

Η φωτογραφία της εβδομάδας

Image: pictures.reuters.com
Image: pictures.reuters.com

Στο Μπιλμπάο της Ισπανίας κατά τη συγκέντρωση για τα δικαιώματα των γυναικών στις 8 Μαρτίου 2018, όπως αναδείχθηκε από το Reuters.

Το τραγούδι της εβδομάδας

Στάλα – Μόνικα

…όπως το ανέδειξε ο καιρός που καλοκαίριασε! Η Μόνικα σε δική της μουσική και στίχους, με ένα τραγούδι που σίγουρα μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον πιο αισιόδοξο – καλοκαιρινό εαυτό μας.

featured image: pictures.reuters.com