Ίσως να μην μπορείς να τα αντικαταστήσεις τόσο εύκολα όπως ένα καινούριο φόρεμα ή μια τσάντα. Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι τα φρύδια δεν λείπουν από τις λίστες με τις τάσεις και τις αλλαγές στην ομορφιά. Ποια δεν θυμάται άλλωστε εκείνη την τάση των 90’s που ήθελε να έχεις πιο λεπτά φρύδια από ποτέ;

Μέσα στο 2019 είδαμε ότι τα φυσικά και ελαφρώς ατημέλητα φρύδια ήταν εκείνα που έκλεψαν την παράσταση. Το 2020 θα τα δούμε να μεγαλώνουν και να έχουν ακόμα και wet look.

Σύμφωνα λοιπόν με το ELLE, παρακάτω είναι οι 6 τάσεις των trends που θα δούμε να κυριαρχούν στα φρύδια για την χρονιά που μας έρχεται.

Soap brows

elle.com.au

Ο τίτλος αναφέρεται στην τεχνική και όχι στην εμφάνιση. Τα soap brows είναι φρύδια χτενισμένα προς τα πάνω με ένα πιο “fluffy” αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη τεχνική, η οποία τον τελευταίο καιρό δείχνει να έχει επανέλθει, προτείνει να χρησιμοποιήσεις σαπούνι αντί για το κλασσικό gel φρυδιών.

Με την μέθοδο αυτή θα καταφέρεις να έχεις κράτημα μεγαλύτερης διάρκειας στα φρύδια σου, ενώ θα σου κοστίσει και ελάχιστα. Εκείνο που χρειάζεσαι είναι ένα σαπούνι, το κλασσικό βουρτσάκι που χρησιμοποιείς για να χτενίζεις τα φρύδια σου και λίγο νερό ή setting spray. Περνάς απαλά το βουρτσάκι στο σαπούνι και στη συνέχεια χτενίζεις τα φρύδια σου προς τα πάνω. Αν ανήκεις σε εκείνες που έχουν φυσικά και γεμάτα φρύδια, η τεχνική αυτή θα σου ταιριάξει απόλυτα.

Αν χρησιμοποιείς κάποιο μολύβι ή σκιά για να τα γεμίζεις, πέρασε πρώτα το γέμισμα που θέλεις και ύστερα σταθεροποίησε τα.

Εφέ σκιάς

elle.com.au

Η φυσική υφή των φρυδιών συνδυάζεται με τη σκιά για το φθινόπωρο του 2020. Το συγκεκριμένο look είναι πολύ smooth στην εμφάνιση και εύκολο στην εφαρμογή.

Πολύ απαλά και χωρίς να βάλεις μεγάλη ποσότητα, βύθισε το βουρτσάκι σε ένα brow powder, ακολουθώντας τη φυσική καμπύλη του φρυδιού. Στο τέλος, πέρασε μια στρώση από ένα gel για να το σταθεροποιήσεις.

Ήσυχοι τόνοι

elle.com.au

Αν τα έντονα φρύδια της Cara Delevingne δεν ήταν και τόσο του στυλ σου, έχουμε καλά νέα. Τα απαλά φρύδια φαίνεται να είναι ένα από τα ανερχόμενα trending για το 2020. Αποτελεί μια ευπρόσδεκτη τάση για όσες προτιμούν το πιο φυσικό αποτέλεσμα και τις πιο “ήσυχες” αποχρώσεις.

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να το πετύχεις, είναι να ταιριάξεις το μολύβι σου όσο πιο κοντά γίνεται στην φυσική απόχρωση του φρυδιού σου. Θα πετύχεις έτσι ένα αποτέλεσμα που θα ταιριάζει στην απόχρωση της επιδερμίδας σου.

Chalamet brows

elle.com.au

Αφού υπάρχει τόση αγάπη για το πρόσωπό του, γιατί να μην πάρεις και μερικές ιδέες από τα φρύδια του; Τα φρύδια Chalamet είναι εμπνευσμένα από τον ίδιο. Η όλη τάση έχει να κάνει με το να αφήσεις τα φρύδια σου όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό τους σχήμα. Δώσε έμφαση στο κενό ανάμεσα τους ώστε να είναι όσο πιο μικρό γίνεται. Το συγκεκριμένο look θα κάνει την εμφάνισή σου πιο νεανική, ενώ η συντήρηση τους δεν θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια.

Wet look

elle.com.au

Το 2020 θέλει τα φρύδια πιο… “δροσερά”. Το wet look με τα γυαλιστερά φινιρίσματα, θα τα κάνει να δείχνουν πιο ζωντανά και υγιή. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις, χτένισε τα για αρχή με ένα λεπτό βουρτσάκι. Στη συνέχεια γέμισε τα δίνοντας τους σχήμα με ένα wax μολύβι. Το κερί θα τους δώσει αμέσως λάμψη. Αφού δώσεις το σχήμα που θέλεις, σταθεροποίησε τα με ένα διάφανο gel φρυδιών και είσαι έτοιμη.

The windy look

elle.com.au

Οι τελευταίες τάσεις θέλουν το χτένισμα των φρυδιών να γίνεται προς τα πάνω. Αν θέλεις κάτι διαφορετικό, κάνε το όπως η Lucy Boynton. Ξεκίνα να τα χτενίζεις με διαγώνια φορά προς τα πίσω και σταθεροποίησε τα με ένα gel για να μείνουν στο ύψος που θέλεις. Αυτό κατευθείαν θα κάνει τα φρύδια να φαίνονται πιο μακριά, θα ανυψώσει την γωνία και θα τους δώσει ένα ατημέλητο look.

Feature photo: Just Jared Jr.