Για πολλές από μας η τοποθέτηση του eyeliner, συγκεκριμένα του υγρού  είναι μια διαδικασία που μας δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να μη διαθέτεις και το πιο σταθερό χέρι, το σωστό αποτέλεσμα στη γραμμή του eyeliner εξαρτάται από λάθη που κάνεις κατά την τοποθέτησή του.

Χρησιμοποιείς το λάθος eyeliner

Το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι να επιλέξεις ένα προϊόν που να σου ταιριάζει και να καλύπτει τις ανάγκες σου. Υπάρχουν πολλά είδη υγρού eyeliner και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς ένα κατάστημα και να δοκιμάσεις τα tools που το κάνουν πιο εύκολο στη χρήση (ειδικά πινέλα, κτλ.).

Προσπαθείς να σχηματίσεις μια ομαλή γραμμή στο καπάκι του ματιού

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι το σωστό αποτέλεσμα στο cat eye δεν προέρχεται ΠΟΤΕ από μία και μόνο σωστή γραμμή. Καλό είναι να δουλέψεις πολύ τις γραμμές στο καπάκι σου ώστε να καταλήξεις στη σωστή, δηλαδή σε αυτή που ταιριάζει στο στυλ αλλά και στο σχήμα των ματιών σου. Ένα όμορφο αποτέλεσμα θα επέλθει από την ένωση περισσότερων από μία γραμμών.

Προσπαθείς να σχηματίσεις γραμμή πάνω στις βλεφαρίδες ώστε να δημιουργήσεις κίνηση

Οι experts τονίζουν ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια γραμμή eyeliner με wing στην εξωτερική γωνία, με μία και μόνο κίνηση. Καλό θα ήταν να δημιουργήσεις το look ακολουθώντας 2 βήματα:

*ξεκίνησε σχηματίζοντας το wing.

*έπειτα, με οδηγό αυτό, τράβηξε μια γραμμή στο καπάκι του ματιού και ένωσε προσεκτικά τα δύο σημεία.

Τοποθετείς το βουρτσάκι πολύ κοντά στη γραμμή του ματιού

Όσο πιο κοντά κρατάς το βουρτσάκι τόσο πιο μεγάλη πίεση δημιουργείται στην τοποθέτηση του eyeliner. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιείς μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος και αυτό δεν βοηθά πάντα στο αποτέλεσμα. Φρόντισε να κρατάς το βουρτσάκι σε μια απόσταση από τη γραμμή ώστε να έχεις και μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση και στον σχηματισμό του cat eye.

Κλείνεις τα μάτια σου όταν τραβάς τη γραμμή για το σχηματισμό γωνίας

Όταν χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη τεχνική, δημιουργείς μια λάθος γραμμή στο μάτι, καθώς τραβώντας το δέρμα παραμορφώνεις το σχήμα του ματιού. Προσπάθησε να βρεις το σωστό σημείο που θα σε βοηθά να βλέπεις σωστά πού και πώς τοποθετείς το προϊόν στη γραμμή του ματιού.

Δες ακόμα: The eyeliner effect


featured image: lollipop.gr