Τα 5 καλύτερα σημεία της Αθήνας για να διαβάσεις

Τα 5 καλυτερα σημεια της Αθηνας για να διαβασεις

Τα καλά σημεία για να διαβάσεις είναι σαν τα καλά βιβλία. Πρέπει να ψάξεις για να τα βρεις ή να στα συστήσει κάποιος φίλος. Μπαίνοντας, λοιπόν, στη θέση αυτού του φίλου διαλέξαμε 5 από τα καλύτερα μέρη που έχουμε εντοπίσει και όπου μπορείς να πας για να διαβάσεις. Σε κάποια από αυτά μπορείς να πιεις τον καφέ σου και να συνδεθείς στο wifi για να κάνεις τα πιο ψαγμένα post! 

Κήπος του Μεγάρου Μουσικής

Τα 5 καλύτερα σημεία της Αθήνας για να διαβάσεις

Όσο ο καιρός κρατά πεισματικά τον ηλιόλουστο χαρακτήρα του, αποτελεί το ιδανικό σημείο για να ξαπλώσεις στο γκαζόν και να διαβάσεις το βιβλίο σου. Φρόντισε να έχεις μαζί σου κάτι για να το απλώσεις κάτω και να είσαι προετοιμασμένη για τις πεταλούδες και τα μικρά ζουζούνια που κάνουν τη βόλτα τους. 

Εθνικός Κήπος

 Όσο ο καιρός κρατά πεισματικά τον ηλιόλουστο χαρακτήρα του, αποτελεί το ιδανικό σημείο για να ξαπλώσεις στο γκαζόν και να διαβάσεις το βιβλίο σου. Φρόντισε να έχεις μαζί σου κάτι για να το απλώσεις κάτω και να είσαι προετοιμασμένη για τις πεταλούδες και τα μικρά ζουζούνια που κάνουν τη βόλτα τους. Ακόμα ένας Κήπος που αποτελεί ιδανικό μέρος για τον ίδιο σκοπό είναι ο Εθνικός. Μπορείς να διαβάσεις στο καφέ ή σε κάποιο από τα πολυάριθμα παγκάκια του. Το σκηνικό σε βοηθάει να συγκεντρωθείς αλλά και να έρθεις πιο κοντά φύση. Η πρόσβαση επιτρέπεται μέχρι τη δύση του ήλιου.

Ακόμα ένας Κήπος που αποτελεί ιδανικό μέρος για τον ίδιο σκοπό είναι ο Εθνικός. Μπορείς να διαβάσεις στο καφέ ή σε κάποιο από τα πολυάριθμα παγκάκια του. Το σκηνικό σε βοηθάει να συγκεντρωθείς αλλά και να έρθεις πιο κοντά φύση. Η πρόσβαση επιτρέπεται μέχρι τη δύση του ήλιου. 

Στοά του Βιβλίου

Τα 5 καλύτερα σημεία της Αθήνας για να διαβάσεις

Πρόκειται για το πέρασμα στο εσωτερικό ενός οικοδομικού τετραγώνου και για την ιστορία, ιδρύθηκε το 1996 από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου και στα βιβλιοπωλεία που υπάρχουν στη στοά και να διαλέξεις το νέο βιβλίο που θα διαβάσεις στη συνέχεια, πίνοντας τον καφέ σου. Βρίσκεται στην οδό Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου. 

Poems and Crimes

Τα 5 καλύτερα σημεία της Αθήνας για να διαβάσεις

Από τα πιο δημοφιλή "σημεία για διάβασμα" είναι και το Peoms and Crimes (Αγίας Ειρήνης 17) στο Μοναστηράκι. Απολαμβάνοντας τον καφέ σου, το σνακ σου ή ακόμα και το κρασί σου αν πας πιο αργά, μπορείς να διαβάσεις στο εσωτερικό του ή στην πίσω αυλή. Το must της επίσκεψης στο καφέ είναι να φωτογραφίσεις τα γκράφιτι του Θάνος Γκιώνη που βρίσκονται στην είσοδο της αυλής. 

Little Tree Books and Coffee

Τα 5 καλύτερα σημεία της Αθήνας για να διαβάσεις

Στα αγαπημένα στέκια των βιβλιόφιλων μπαίνει και το Little Tree Books and Coffee (Καβαλλότι 2) στην Ακρόπολη. Αξίζει να δοκιμάσεις και τα homemade γλυκά τους απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε κάποιο βιβλιοπωλείο του εξωτερικού. 

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.