Μπορεί να σε έχουν χαρακτηρίσει ως συντηρητική, όμως απλά εσύ λατρεύεις τις παραδόσεις. Αν υπάρχει μία -ή και περισσότερες- ημέρες του χρόνου για τις οποίες ανυπομονείς (φυσικά, το πρωινό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εξυπακούεται!) τότε μάλλον, ανήκεις σε κάποιο από τα τέσσερα σταθερά ζώδια.

Τα ζώδια αυτά λατρεύουν τη σταθερότητα -όπως μαρτυρά και το χαρακτηριστικό τους-, τη ρουτίνα και τις παραδόσεις. Δύσκολα υποδέχονται τις αλλαγές στη ζωή τους ή παίρνουν δραστικές αποφάσεις.

Τα σταθερά ζώδια είναι ο Ταύρος, ο Λέων, ο Σκορπιός και ο Υδροχόος. Είναι αυτά τα τέσσερα ζώδια που πιστεύουν περισσότερο στην τήρηση των παραδόσεων και της ρουτίνας. Ωστόσο, αυτό δε τα καθιστά σε καμία περίπτωση συντηρητικά ή βαρετά. Άλλωστε, μία παράδοση δεν είναι απαραίτητα ρουτίνα και έχω στο νου μου πολλές γιορτινές rom-coms ώστε να υποστηρίξω αυτό το επιχείρημα!

Ο Ταύρος λατρεύει τις επετείους και τις παραδόσεις. Θέλει να υποδέχεται στο σπίτι του κόσμο ώστε να δημιουργεί αναμνήσεις και ιστορίες με κάθε αφορμή. Είτε αυτό λέγεται Χριστουγεννιάτικο δείπνο, είτε ραντεβού του Αγίου Βαλεντίνου ή μία μονοήμερη εκδρομή κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.

Ο Υδροχόος είναι γνωστός για την παρορμητικότητα αλλά και την επαναστατική του φύση. Όμως, λατρεύει τις παραδόσεις. Όχι όμως με την κλασική έννοια του όρου που οι οικογένειες μαζεύονται γύρω από ένα τραπέζι. Όχι. Ο Υδροχόος θέλει να βλέπει τακτικά τους αγαπημένους του ανθρώπους και αυτό μπορεί να μεταφραστεί ακόμη και σε μία ημέρα την εβδομάδα που θα είναι αφιερωμένη στους κολλητούς του.

Ο Λέων βλέπει τις ημέρες που η οικογένεια βρίσκεται μαζί ως έναν τρόπο να τους δει και να μάθει τα νέα τους χωρίς να τον κυνηγά το άγχος της καθημερινότητας. Πάντα ανυπομονεί για τα οικογενειακά τραπέζια καθώς η οικογένεια και οι φίλοι του είναι εξαιρετικά σημαντικοί γι αυτόν.

Ο Σκορπιός σχεδόν ζει για τα οικογενειακά δράματα αυτών των τραπεζιών. Είναι ο τύπος που θα εμπλακεί σε μία συζήτηση ή έναν τσακωμό ακόμη κι αν δεν τον αφορά. Όμως, πάντα θα θυμάται αυτές τις παραδόσεις με χαμόγελο γιατί για εκείνον είναι όλο μέρος μίας υπέροχης ημέρας.

featured photo: Unsplash /Gabe Pierce