Κάποιες καθημερινές συνήθειες πριν τον ύπνο μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά σου. Για παράδειγμα, αν κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά, χρησιμοποιείς βαμβακερές μαξιλαροθήκες ή τα βουρτσίζεις πολύ έντονα, τότε δημιουργούνται κόμποι ή σπάνε.

Διάβασε παρακάτω τι ακριβώς πρέπει να διορθώσεις πριν τον ύπνο ώστε να έχεις υγιή μαλλιά!

#1 Μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες

Καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες με μεταξωτές ή σατέν που συγκρατούν την απαραίτητη υγρασία και προκαλούν λιγότερη τριβή. Έτσι τα μαλλιά δεν μπλέκονται, ούτε φθείρονται.

Instagram @leiladyleiblog

#2 Τέλος στο επίμονο βούρτσισμα

Τα 100 βουρτσίσματα πριν τον ύπνο είναι απλά μύθος. Το έντονο βούρτσισμα μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου. Γι’ αυτό αρκεί να τα βουρτσίζεις μια φορά πριν κοιμηθείς.

intothegloss.com

#3 Μην κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

Προσπάθησε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς. Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα χάνουν την ελαστικότητά τους, μπερδεύονται και σπάνε πιο εύκολα.

#4 Ενυδάτωση!

Εφάρμοσε μια ενυδατική μάσκα στα μαλλιά σου και άφησέ τη να δράσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Για να προστατεύσεις τη μαξιλαροθήκη σου, άπλωσε πρώτα μια πετσέτα πριν ξαπλώσεις.

#5 Night routine

Καλό θα ήταν να λούζεσαι και να στεγνώνεις τα μαλλιά σου το βράδυ πριν κοιμηθείς. Το πρωί αν βιάζεσαι, οι απότομες κινήσεις στο βούρτσισμα ή στο στέγνωμα με το πιστολάκι ενδέχεται να ταλαιπωρήσουν αρκετά τα μαλλιά σου.

Δες ακόμα:

Η προπόνηση το απόγευμα βλάπτει τον ύπνο σου – 8 tips για να τον βελτιώσεις

Είναι ο ύπνος σου αρκετά ποιοτικός ώστε να βελτιώσει τη μνήμη σου;

7 πράγματα που οι Γαλλίδες δεν κάνουν ποτέ στα μαλλιά τους


featured image:  STOCKSY