Πριν μερικές μέρες το HBO έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ της ταινίας «Reality», της αληθινής ιστορίας της Reality Winner, της βετεράνου που αποκάλυψε την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Η Reality Winner, την οποία στην ταινία υποδύεται η Sydney Sweeney, είναι μια πρώην βετεράνος του αμερικανικού στρατού, που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε γιατί διέρρευσε έγγραφα που αποδείκνυαν την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Η ταινία είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο της Tina Satter, με τον τίτλο «Is This a Room» όπου η συγγραφέας έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Ο James Paul Dallas βοήθησε στη διασκευή του σεναρίου. «Πραγματικά, όταν έπεσε στα χέρια μου για πρώτη φορά αντίγραφο της ανάκρισης διαβάζοντάς το, είπα: “Θεέ μου, αυτό είναι σαν ταινία θρίλερ”», δήλωσε η Satter στο Variety.

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Josh Hamilton, Marchánt Davis, Benny Elledge και John Way.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, η Sweeney εξήγησε ότι μελέτησε τις συνεντεύξεις της Winner προκειμένου να προσαρμόσει τους τρόπους και τον τρόπο ομιλίας της για την ακρόαση. Επίσης, σύμφωνα με το Variety, πέρασε λίγο χρόνο μιλώντας με τη γυναίκα που υποδύεται, μέσω Zoom.

Η Satter σχολίασε: «Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που θα ήταν ενδιαφέρον για τους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε όλο τον κόσμο είναι να κατανοήσουν τι είναι ο νόμος περί κατασκοπείας βάσει του οποίου κατηγορήθηκε η Winner.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Μαΐου.