Τι ρόλο παίζει το σχήμα των νυχιών στην ευθραυστότητα τους;

Το σχήμα των νυχιών παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ευθραυστότητα τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποια σχήματα σπάνε και καταστρέφονται πιο εύκολα από κάποια άλλα.

Ποια σχήματα νυχιών έχουν την τάση να σπάνε;

Τα νύχια σε τετράγωνο σχήμα και σε στιλ ballerina είναι πιο επιρρεπή να σπάσουν λόγω των ίσιων σχημάτων τους. Τα στρογγυλά και τα κοντά νύχια με στρογγυλεμένες άκρες είναι πιο ανθεκτικά από την άλλη, επειδή δεν υπάρχουν αιχμηρές άκρες που μπορούν να προκαλέσουν αδύναμα σημεία στο νύχι.

Τι να κάνεις αν σπάσει το τετράγωνο νύχι σου

Αν σπάσεις ένα νύχι, είναι καλύτερο να λιμάρεις τυχόν οδοντωτές άκρες το συντομότερο δυνατό για να αποφύγεις περαιτέρω απώλειες. Το λιμάρισμα καλό θα ήταν να γίνει σε μία μόνο κατεύθυνση, φέρνοντάς το πίσω στο αρχικό του σχήμα που ταιριάζει με τα άλλα νύχια σου, απλά θα είναι λίγο μικρότερο. Εάν το σπάσιμο επεκταθεί στη βάση των νυχιών, ίσως πρέπει να επισκεφτείς κάποιον ειδικό, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη.

Πώς μπορείς να αποφύγεις το σπάσιμο;

Εάν θέλεις τα νύχια σου σε σχήμα τετραγώνου ή ballerina, πρέπει να τα διατηρείς δυνατά. Τα πετσάκια είναι οι φύλακες για την υγεία και τη δύναμη των νυχιών, οπότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς καθημερινά cuticle oil ή κάποιον ειδικό ορό.

featured photo: Katie Buckleitner
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.