Ίσως είναι γενίκευση, αλλά οι Σουηδοί φαίνεται να έχουν βρει το μυστικό. Τι εννοούμε; Η Σουηδία μας έχει προσφέρει τα IKEA, την H&M και το Spotify. Θες κι άλλες αποδείξεις; Με αυτή τη λογική, λοιπόν, δε μας κάνει και τόσο εντύπωση η άνοδος της Swedish Beauty.

Δεν είναι μυστικό το ότι οι Σουηδές έχουν υπέροχα δέρματα (και minimal στυλ) και σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως σύμφωνα με τα δεδομένα της Google πρόκειται για trending αναζήτηση. Τη στιγμή λοιπόν που δώσαμε την ευκαιρία μας στην τάση της Korean beauty και αρχίσαμε να ψάχνουμε κάτι νέο, η Σουηδία μας το έδωσε.

Τι είναι η Swedish beauty;

Η φιλοσοφία του Scandi beauty είναι η εξής: Χρησιμοποίησε φυσικά προϊόντα προϊόντα, αλλά με έναν less-is-more τρόπο σκέψης.

Είναι η Swedish Beauty η επόμενη Korean Beauty;
purewow.com

Η Σουηδία είναι γνωστή για τις πλούσιες, φυσικές πηγές της. Έτσι, συχνά θα εντοπίσεις σε σουηδικά προϊόντα συστατικά όπως νερό, βόρεια άγρια μούρα και botanicals. Πρόκειται για μια χώρα που έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα. Για αυτόν τον λόγο τα προϊόντα ενυδάτωσης είναι εξαιρετικής σημασίας για τον πληθυσμό της. Αυτά τα δεδομένα οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας προϊόντων skincare που δε θυσιάζουν τη γενικότερη υγεία του δέρματος στο βωμό της χρήσης σκληρών χημικών.

Ποια σουηδικά brands μπορείς να δοκιμάσεις;

Apolosophy

Είναι η Swedish Beauty η επόμενη Korean Beauty;
sometag.org

Το Apolosophy είναι ένα σουηδικό brand στο οποίο πέραν από τα καθαρά προϊόντα του θα σε κερδίσει και η minimal αισθητική των συσκευασιών του. Πρόκειται για μια οικονομική εταιρεία στην οποία μπορείς να βρεις από κρέμα ματιών για βαθιά ενυδάτωση με λιγότερο από 10 ευρώ. Στα συστατικά των προϊόντων θα βρεις την κρεατίνη, ενώ το brand είναι εξ ολοκλήρου vegan.

Pixi

Amazon.com

Το Pixi μετρά πάνω από 20 χρόνια λειτουργίας. Με founder την Petra Strand (γεννημένη στη Σουηδία), έχει ως βάση το Λονδίνο, διατηρώντας παράλληλα τις σκανδιναβικές αξίες ομορφιάς. Ο βασικός στόχος της εταιρείας είναι να κάνει όσους επιλέγουν τα προϊόντα της να δείχνουν ξεκούραστοι και φυσικά λαμπεροί, με η βοήθεια βοτάνων και υλικών όπως τα ceramides και έλαιο τριαντάφυλλου.

featured image: Greta Rönneskog