Τελικά τι σημαίνει να έχεις μια πλούσια ζωή από ταξιδιωτικές εμπειρίες; Ανακάλυψε τρόπους να ταξιδέψεις χωρίς να σημαίνει ότι θα πας σε κάποιο θέρετρο ή σε κυκλαδίτικο νησί.

girl-tumblr-fit-travel-Favim.com-4176196

  1. Απόκτησε ένα διαβατήριο, γέμισε το με σφραγίδες.

Αυτό μπορεί  να επιτευχθεί εύκολα με οικογενειακές διακοπές ή ένα εξάμηνο στο εξωτερικό ή στη θάλασσα. Η τοποθεσία δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να ξεκινήσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών των Η.Π.Α, λιγότεροι απο τους μισούς Αμερικανούς έχουν διαβατήριο, γεγονός που είναι ένα δυσάρεστο στατιστικό. Με μία μικρή επένδυση, μπορείς να έχεις ένα εισιτήριο για να εξερευνήσεις το κόσμο και να αποκτήσεις γνώσεις πάνω στις διεθνείς σχέσεις και επικοινωνία.

Η τοποθεσία δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να ξεκινήσεις.

  1. Ζήσε κάπου διαφορετικά από τον τόπο κατοικίας σου.

Ακόμη και αν αγαπάς τους έντονους ρυθμούς μιας μεγάλης πόλης ή την αίσθηση μιας μικρότερης πόλης ή ο στόχος σου είναι να δημιουργήσεις οικογένεια και να γεράσεις εκεί, διάλεξε κάτι διαφορετικό για μια σεζόν. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως το να πας απο την εξοχή στην πόλη, να πας σε ένα πανεπιστήμιο μακριά ή να κάνεις αίτηση για μια δουλειά σε άλλη πόλη (ή χώρα!). Μετακόμισε με την πρόθεση να εξερευνήσεις και να βρεις τον εαυτό σου. Μπορείς πάντοτε να επιστρέψεις αργότερα σε αυτό που σου είναι γνώριμο.

  1. Κάνε ένα ταξίδι με το αμάξι τουλάχιστον για 1000 χλμ.

Το να οδηγήσεις  20 χλμ απο το σπίτι σου για την παραλία δεν μετράει ως road trip. Αγόρασε ένα χάρτη και σημείωσε τη διαδρομή σου. Είτε αποφασίσεις να μείνεις σε μια απλή σκηνή, να καταφύγεις στο ‘couchsurfing’ ή στο ‘Airbnb’, μάζεψε τους πιο κοντινούς (και πιο περιπετειώδεις) φίλους σου, δημιούργησε μια  playlist και βγες στο δρόμο. Οι αναμνήσεις και ιστορίες θα ακολουθήσουν.

  1. Επισκέψου ένα Εθνικό Πάρκο/ Μνημείο.

Ο κόσμος είναι γεμάτος απο αξιοθαύμαστες πόλεις και δεν υπάρχει όριο στα ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να κάνεις και στο υπέροχο φαγητό που μπορείς να φας σε κάθε μια. Όμως, υπάρχουν εξίσου όμορφα και γαλήνια μέρη που αξίζει να εξερευνήσει κανείς στη φύση. Αναζήτησε τη λίστα με τα Εθνικά Πάρκα και Μνημεία, βγες έξω και απόλαυσε. Βγάλε φωτογραφίες για το Ιnstagram αλλά βρες και το χρόνο να σταθείς με δέος στο μεγαλείο που υπάρχει στην πατρίδα σου.

  1. Ταξίδεψε με στόχο να προσφέρεις.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις ποιος είσαι και τι πιστεύεις από το να περάσεις μερικό χρόνο δίνοντας σε άλλους. Ναι, είναι δυνατόν να φύγεις απο το θέρετρο όσο είσαι σε διακοπές. Βοήθησε στο χτίσιμο ενός σχολείου για ορφανά παιδιά, δώσε φαγητό στους φτωχούς. Πολλές οργανώσεις θα σε κατευθύνουν. Ανακάλυψε τι σε παθιάζει και αποφάσισε να αφιερώσεις μερικές μέρες απο τις διακοπές σου κάνοντας τη διαφορά.

  1. Ζήσε σε μια άλλη χώρα.

Αυτό δεν είναι μια πρόκληση να ζήσεις σε μια περιοχή που έχει πληγεί απο τον πόλεμο. Είναι μια πρόκληση να ‘βυθιστείς’ σε έναν άλλον πολιτισμό. Δεν χρειάζεται να είναι για πάντα, αλλά για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να μπορείς να αποκαλέσεις αυτόν το νέο τόπο ‘σπίτι’ σου. Σπούδασε στο εξωτερικό, κάνε πρακτική ή πέρασε ένα καλοκαίρι διδάσκοντας αγγλικά. Το να μάθεις πώς να κινείσαι σε ένα ξένο μέρος (με ή χωρίς το φραγμό της γλώσσας, της κουλτούρας ή θρησκευτικών διαφορών) θα αποτελέσει ένα σύντομο και έντονο μάθημα προσαρμογής και διπλωματίας.

Από το να είμαστε εμμονικές στο ένα ‘ταξίδι ζωής’, ίσως πρέπει να δεσμευτούμε σε μια ζωή γεμάτη ταξίδια με τον ίδιο ενθουσιασμό για ένα υπερατλαντικό ταξίδι όσο και για ένα road trip κατά μήκος της χώρας. Ας αφήσουμε τις περιπέτειες και τις ιστορίες μας να εμπνεύσουν άλλους να δουν το ταξίδι ως ένα μέσο να μάθουν και να προσφέρουν και όχι απλά να καταναλώσουν.

Το να ταξιδεύεις δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται αποκλειστικά ένας τρόπος να αποδράσεις απο τα άγχη της ζωής. Το να αφιερώσεις χρόνο για να ξεκουραστείς και να αναζωογονηθείς είναι σημαντικό, αλλά οι εκδρομές δεν περιορίζονται στην πολυτέλεια και τη χαλάρωση. Το να ταξιδεύεις σχετίζεται με εμπειρίες που μας μεταμορφώνουν.