Ένα πρωινό Σαββάτου συναντήθηκα με τον  Γιώργο Ανθουλάκη και φωτογραφίζοντας τα αγαπημένα του αντικείμενα μιλήσαμε  για τον ίδιο, με background το καταλληλότερο μέρος, το σπίτι του.

Ανθουλάκης  (2)

Ο Γιώργος Ανθουλάκης είναι Chief Communications & Creative Officer στην εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ, με την οποία συνεργάζεται εδώ και οκτώ χρόνια. Πριν από οκτώ χρόνια όμως η ζωή του βρισκόταν στην Αγγλία. Ξεκίνησε να εργάζεται μετά τις σπουδές του στα βρετανικά ΜΜΕ και μεταπτυχιακά ως Communications & PR στο ITV. Συνέχισε σε ένα από τα top agencies για Communications & PR με πελάτες όπως Dior, Selfridges, London Fashion Week, Conde Nast. Ίσως είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και δημιουργικούς επαγγελματίες στον κλάδο του, στην Ελλάδα.

Η επαγγελματική του καταξίωση σίγουρα συνδέεται και με τον ευγενικό χαρακτήρα του και το πηγαίο χιούμορ του. Καλύπτοντας το θέμα μας εξομολογήθηκε κάποια μικρά του μυστικά όπως ”Θα θελα να έχω καλή φωνή και όταν ήμουν μικρός έπαιζα ακορντεόν και σκάκι (”τότε ντρεπόμουν να το πω. Ίσως ντρέπομαι ακόμα”) και πως του αρέσει να απολαμβάνει τη  μέρα του σε μια παραλία, με καλή παρέα και να τρώει φρούτα.  Personal grooming: “Άρωμα Νο 1. Φοράω χρόνια το ίδιο, Rive Gauche Pour Homme by Yves Saint Laurent. Δεν το αλλάζω αν και το Blue Sage της ΚΟΡΡΕΣ με έχει βάλει σε πειρασμό. Οτιδήποτε έχει να κάνει με καθαρισμό, σαπούνια, cleansers και σίγουρα αντηλιακή προστασία και ενυδάτωση”. Ανθουλάκης  (9)

Άσκηση: “Γυμναστική κάθε μέρα πριν το γραφείο. Τρέχω μεγάλες αποστάσεις, κάνω και προπονήσεις με βάρη. Ψάχνω παρέα για να ξεκινήσω surfing”.

Ανθουλάκης  (11)

Αγαπημένοι προορισμοί: “Κωνσταντινούπολη και Νέα Υόρκη. Προορισμός νοσταλγίας αν μπορώ να το πω έτσι το Λονδίνο, έζησα δέκα χρόνια Αγγλία οπότε είναι λίγο σαν σπίτι για μένα. Τώρα θέλω να ξαναπάω Βενετία. Από Ελλάδα επιλέγω την Πάτμο”.

10715861_10202930156754744_966202465_n

Περιοδικά: “Ναι, έχω μια εμμονή με τα περιοδικά, φαίνεται! Έχω τεράστιο αρχείο από πολλούς τίτλους, κάθομαι μερικές φορές και ξεφυλλίζω όλους τους ”Δεκέμβρηδες” μέσα σε μια δεκαετία, βλέπω πως αλλάζει το ”τώρα” από χρόνο σε χρόνο. Δεν έχω κάποιο αγαπημένο, διαβάζω πολλά”. 

10726832_10202930160394835_941112159_n Ανθουλάκης  (7)

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς…: “γέλιο”.

Personal style: “Eμμονικό και όχι φλύαρο, νομίζω ότι αγοράζω συνέχεια τα ίδια, δίνω την εντύπωση ότι φοράω συνεχώς τα ίδια. Αν χάσω, χαλάσω κάτι, το ξανά παίρνω . Έχω αγοράσει το ίδιο ζευγάρι γυαλιά 4 φορές. Δεν είχα ποτέ dress code σε δουλειά, ούτε μου έκαναν ποτέ κάποια σύσταση. Εννοείται πως το πρόγραμμα της ημέρας ορίζει το outfit, ειδικά όταν εκπροσωπείς μια εταιρεία. Είμαι old-school ως προς τους γενικούς κανόνες, αλλά τους ακολουθώ με το δικό μου τρόπο”.

guyhbjn

Αξεσουάρ: “Δεν είμαι οπαδός των αξεσουάρ, μάλλον γιατί δεν μπορώ να τα στηρίξω. Απαραίτητα πάντα καλοραμμένα σακάκια, πουκάμισα και κομψά παπούτσια”.

Ανθουλάκης  (4)

Shopping φετίχ: “Παίζω λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε με τις κάλτσες. Και έχω αρκετά κασκόλ και μαντήλια αλλά μάλλον από συλλεκτικό ενδιαφέρον, δεν τα φοράω ποτέ”.

Ανθουλάκης  (10)

Η τελευταία αγορά μου: “ήταν μολύβια. Τα κλασσικά, κιτρινόμαυρα Staedtler. Αυτά ίσως είναι όντως shopping φετίχ. Τα αγαπημένα μου είναι κάτι μπλε Fabriano!”

φωτογραφίες: Kυριάκος Γαλατάς