Με το τέλος του χρόνου να πλησιάζει απειλητικά λογικό είναι ότι κι εσύ αρχίζεις να κάνεις σκέψεις για το μέλλον και τον επόμενο χρόνο. Σκέψεις που ίσως δεν είναι και ότι πιο θετικό μπορείς να σκεφτείς. Αγωνίες, άγχη και ανησυχίες για την επόμενη μέρα που θα σου ξημερώσει. Είναι το άγχος που ξεκινάει από το τι θα φας μέχρι τις υποχρεώσεις σου στη δουλειά. Άσε που θες να βάλεις και τους στόχους σου για τη νέα χρονιά. Ο χρόνος που έρχεται μπορεί να γίνει καλύτερος εάν επιλέξεις εσύ να τον κάνεις!

Πίστεψε στον εαυτό σου και μην αφήσεις τις κακές σκέψεις να σε καταβάλουν και να σου περιορίσουν την καλή διάθεση και τη θετική σκέψη! Μην στρεσάρεσαι, το μέλλον είναι φωτεινό! Και θα γίνει ακόμη πιο φωτεινό εάν ακολουθήσεις τις οδηγίες μας:

  1. Σχεδίασε το μέλλον σου!

Χαλαρά όμως ε! Ένα αυστηρά προγραμματισμένο plan για τη νέα χρονιά μπορεί να σε στρεσάρει ακόμα περισσότερο, γι’ αυτό περιορίσου σε χαλαρά και ανέμελα σχέδια. Για αρχή θέσε μικρούς στόχους που θα σε οδηγήσουν σιγά σιγά στους μεγάλους. Κάνε ένα προσεκτικό και σταθερό βήμα κάθε φορά. Έτσι θα φτάσεις χωρίς να το καταλάβεις εκεί που θες. Προσοχή όμως, να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον, πολλά μπορεί να τύχουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Δέξου τα, αντιμετώπισέ τα και δεν ξέρεις ίσως είναι για καλό! Μην πανικοβληθείς! Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να είσαι χαλαρή και κουλ εξ ‘αρχής. Και εκεί που δε θα το περιμένεις θα χτίσεις το «όραμα» σου!

  1. Δέξου ο,τι δεν μπορείς να αλλάξεις:

Πάρε μερικά λεπτά και δέξου ό,τι δεν μπορείς να αλλάξεις. Σκέψου λογικά, κατανόησε καταστάσεις και γεγονότα και αποδέξου αυτό που συμβαίνει. Καμιά φορά δεν περνάνε όλα απ’ το χέρι μας, δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλα τα πράγματα στη ζωή μας και πολλά απρόοπτα μπορεί να συμβούν. Στο τέλος της ημέρα θα δεις ότι όταν έχεις επίγνωση της κατάστασης μπορείς να την χειριστείς καλύτερα! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις μερικά λεπτά για να καθαρίσει το μυαλό σου από το στρες και τις έγνοιες για να εστιάσεις εκεί που θέλεις.

  1. If you dream it, you can do it:

Υπάρχει αυτή η φράση που συνοψίζει αυτό που θα σου πούμε παρακάτω. Αν το ονειρεύτηκες μπορείς και να το κάνεις λοιπόν! Ναι, ακριβώς έτσι! Τα όνειρά μας είναι για να τα κατακτάμε, το να ανησυχείς για το μέλλον δε θα κάνει ευκολότερο τον σκοπό σου. Μάλλον δυσκολότερο!  Γι’ αυτό βάλε στην άκρη τους φόβους σου και πάρε δύναμη ώστε να κατακτήσεις τα όνειρα σου. Πολλές φορές χρειάζεται σκληρή δουλειά και δύναμη, αλλά ποιος είπε ότι δεν την έχεις!?

  1. Δώσε την ενέργεια σου κάπου αλλού

Εάν θα συνεχίσεις να ανησυχείς για το μέλλον ή για όλα αυτά που θα συμβούν τουλάχιστον μην ξοδεύεις όλη σου την ενέργεια εκεί! Ανησυχείς για αυτά που δε προλαβαίνεις να κάνεις, το ραντεβού σου στον γιατρό ή την ανακαίνιση του σπιτιού σου. Αυτά είναι μικρές καθημερινές ανησυχίες που πάντα θα υπάρχουν, δε χρειάζεται να δίνεις την ενέργεια σου και εκεί. Όρισε με τον εαυτό σου που θα διοχετεύσεις την ενέργεια σου και εστίασε εκεί. Κάνε ένα διάλειμμα από το απαιτητικό σου πρόγραμμα και ασχολήσου με ένα χόμπι που θα σε χαλαρώνει.