Σπίτι Savoir Ville

Στις διακοπές εκεί που μένουμε το λέμε “σπίτι”.

Κι ας μην είναι.

Κι ας είναι απλά ένας χώρος που μοιάζει με σπίτι που θα μείνουμε  για λίγες μέρες.

Όταν γυρνάμε από το μπάνιο λέμε “θα πάμε σπίτι”.

Ρωτάμε αυτούς που μένουμε μαζί “τα πήραμε τα κλειδιά του σπιτιού;”

Στις διακοπές εκεί που μένουμε το λέμε “σπίτι”.

Κι ας μην είναι.

Κι ας έχει ντουλάπες που δεν χωράνε όλα τα ρούχα μας, κι ας έχει συρτάρια που μόλις τα ανοίξεις δεν μπορείς να τα κλείσεις εύκολα. Κι ας έχει λιγότερες κρεμάστρες απο όσες χρειαζόμαστε. Κι ας μην τακτοποιούμε ποτέ τα ρούχα μας στις ντουλάπες εκεί που μένουμε στις διακοπές και το λέμε “σπίτι”. Κι ας έχει ένα μπάνιο πιο μικρό απο αυτό που έχουμε στο κανονικό μας σπίτι. Κι ας έχει μικρά μπουκαλάκια με σαμπουάν και σάουερτζελ που δεν θα χρησιμοποιούσαμε στο κανονικό μας σπίτι. Κι ας έχουν τα κρεβάτια άσπρα σεντόνια που μπορεί να μην αγοράζαμε για να στρώσουμε  στο κανονικό μας σπίτι.

Κι ας έχει καδράκια στους τοίχους που ίσως να μην βάζαμε ποτέ στους τοίχους στο δικό μας σπίτι.

Κι ας έχει πιο μικρό ψυγείο από αυτό που έχουμε στο σπίτι μας. Κι ας μην πληρώνουμε λογαριασμούς και κοινόχρηστα. Κι ας έχει το βράδυ φασαρία απο τους μεθυσμένους που γυρνάνε πίσω στο δικό τους “σπίτι” Κι ας έχει το πρωί εκείνο τον ήλιο που μπαίνει απο το παράθυρο και μας ξυπνάει διαφορετικά από τον τρόπο που μας ξυπνάει το ξυπνητήρι όταν είμαστε στο κανονικό μας σπίτι. Στις διακοπές εκεί που μένουμε το λέμε σπίτι. Κι ας μην είναι το κανονικό μας σπίτι.

Κι ας έχει άμμο στο πάτωμα. Εμείς το λέμε σπίτι. Για λίγο. Για όσο. Γιατί φεύγουμε και μένουμε εκεί για λίγο, μέχρι να γυρίσουμε στο κανονικό μας σπίτι. Γιατί κάνουμε για λίγο διακοπές και μένουνε εκεί με όσα παίρνουμε μαζί απο το κανονικό μας σπίτι. Λεφτά ,μαγιό, ρούχα, εσώρουχα, ανθρώπους. Και στοματικό διάλυμα.

Που τα αφήνουμε εκεί που λέμε “σπίτι”. Κι ας μην είναι το κανονικό μας σπίτι.

Γιατί κάνουμε για λίγο διακοπές και μένουμε εκεί με όσα δεν παίρνουμε από το κανονικό μας σπίτι.

Λεφτά, μαγιό, ρούχα, εσώρουχα, ανθρώπους. Κυρίως ανθρώπους.

Στις διακοπές εκεί που μένουμε το λέμε σπίτι. Κι ας μην είναι.

Γιατί φεύγοντας αφήνουμε πίσω τα κλειδιά. Για να μπει και να μείνει κάποιος άλλος. Ενώ τα κλειδιά απο το κανονικό μας σπίτι τα παίρνουμε μαζί στις διακοπές για να μπούμε εμείς στο κανονικό μας σπίτι όταν γυρίσουμε. Κι ας μην έχει άμμο στο πάτωμα στο κανονικό μας σπίτι. “Σπίτι” λέμε και αυτό που αφήνουμε την άμμο στο πάτωμα. Για να μας θυμίζει πως είναι καλοκαίρι, πως δεν είμαστε στο κανονικό μας σπίτι.