Την περασμένη Τετάρτη βρεθήκαμε στον χώρο του The Cube, όπου πραγματοποιήθηκε για 3η χρονιά το Sparks «Every piece counts» της GloVo. Η ενέργεια της ομάδας της GloVo αλλά και των εθελοντών ήταν εκπληκτική!

GloVo_Sparks_email

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, φέτος το Sparks διήρκησε 3 μέρες από την Τετάρτη 3 ως την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου. Οι εθελοντές που βρέθηκαν εκεί μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια σε άτομα που τη χρειάζονται και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν.

Την πρώτη μέρα, που ήταν αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, συναντήθηκαν, ενημερώθηκαν, σχημάτισαν τις ομάδες -που είχαν επιλέξει- και έλαβαν μέρος σε διάφορες ενδιαφέρουσες εθελοντικές ενέργειες. Την δεύτερη μέρα οι εθελοντές παρακολούθησαν πολλά ενδιαφέροντα workshops σχετικά με τον εθελοντισμό, ενώ την τελευταία μέρα οι ομάδες διασκορπίστηκαν σε διάφορα μέρη της Αθήνας και έφεραν σε πέρας 10 διαφορετικές δράσεις.

☛ http://glovo.com.gr/faq/ ©Stratos Iordanidis ☛ http://glovo.com.gr/faq/ ©Athanasia Koutsopoulou ☛ http://glovo.com.gr/faq/ ©Eua Kalantidi 2014

Μιλήσαμε όμως με τα άτομα πίσω από την Glovo, που μας έδωσαν κάποιες πληροφορίες για την GloVo και την GloVo.4all, αλλά και για τα workshops του Sparks, που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του και στην ουσία «εκπαιδεύουν» τους εθελοντές.

Δυο λόγια για την GloVo

Πριν από 2 χρόνια, κάποιοι έλληνες φοιτητές δημιούργησαν την GloVo μέσα από έναν διαγωνισμό start-up. Μέσα σε 2 χρόνια, η Glovo έχει αναπτυχθεί, μετράει πάνω από 4.000 εθελοντές στη βάση της και έχει λάβει μέρος σε πολλά events, όπως MAD VMA, και σε «συνέδρια», όπως TEDxAthens.

GloVo.4all

Η GloVo 4 All είναι μια «θυγατρική» ομάδα της GloVo, η οποία έχει στόχο να μην υπάρχει σε 5 χρόνια! Προσπαθεί να δημιουργήσει τέτοιες προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν να ενσωματώνονται στα events άτομα με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε έχοντας στο μυάλο ότι υπάρχουν άνθρωποι με αναπηρία.

Τα workshops του Sparks

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σεμιναρίων και στόχος τους είναι να δώσουν στους εθελοντές κάτι παραπάνω. Ένα από αυτά είναι το «The quiet secrets of body language», που θα μάθει στους εθελοντές πως να χρησιμοποιούν θετικά τη γλώσσα του σώματός τους σε ομιλίες και συνεντεύξεις. Ένα ακόμη σεμινάριο είναι το «Ο δρόμος και εμείς», όπου οι ομάδες θα μάθουν τα πράγματα που πρέπει να προσέχουν όταν «δουλεύουν» στον δρόμο, που στην ουσία κάνουν την διαφορά και εξασφαλίζουν την ασφάλεια τους.

Πρόσφερε και εσύ το δικό σου κομμάτι! Μπες στο site της GloVo και ενημερώσου σχετικά με τις δράσεις της.