H σούπα με ψητό κοτόπουλο που έχει γίνει η αγαπημένη της Jennifer Garner

H σούπα με ψητό κοτόπουλο που έχει γίνει η αγαπημένη της Jennifer Garner

Η Jennifer Garner βάζει το χέρι της στη φωτιά για αυτή τη συνταγή, την οποία δανείστηκε από την Martha Stewart και φυσικά λατρεύει. Από τότε που την δοκίμασε πρώτη φορά, η σούπα με ψητό κοτόπουλο είναι έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια, καθώς είναι μια εύκολη και σχετικά γρήγορη επιλογή. Η Jennifer μας αποκάλυψε το μυστικό της κάνοντας το αντίστοιχο post στον λογαριασμό της στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/Bi4cX-9gIKJ/?utm_source=ig_embed

Υλικά

2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες 6 μικρά εσαλότ, αποφλοιωμένα 1 ολόκληρο κοτόπουλο 2 κ.σ και 1 κ.γ παρθένο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

Αρχικά, προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Το πρώτο βήμα είναι ουσιαστικά η προετοιμασία του κοτόπουλου, το οποίο αλείφεις με 1 κ.σ ελαιόλαδο και ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα ταψί στρώνεις με μια λαδόκολλα, την οποία αλείφεις με λίγο λάδι στο κέντρο και βάζεις πάνω το κοτόπουλο, ενώ στρώνεις και μερικές φέτες λεμόνι γύρω από το κοτόπουλο και πάνω στην επιφάνεια της λαδόκολλας. Ψήνεις το κοτόπουλο για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, απλώνεις τα εσαλότ σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, διασκορπίζοντάς τα και συνεχίζεις το ψήσιμο του κοτόπουλου για maximum 30 λεπτά, κρίνοντας από το χρώμα του. Αφού τελειώσει η διαδικασία ψησίματος, το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει εντελώς για αρκετή ώρα και μετά το κόβεις σε μικρά κομμάτια (μικρές μπουκιές). Σε ένα μπολ ρίχνεις τα κομματάκια με το κοτόπουλο και ο,τι υπήρχε στην επιφάνεια του ταψιού -δηλαδή τα λεμόνια και τα εσαλότ- και ανακατεύεις καλά για να μεταφερθούν τα αρώματα. Σε μια κατσαρόλα με μέτρια θερμοκρασία στη φωτιά, βράζεις τον ζωμό από το κοτόπουλο, ρίχνοντας λίγο ρύζι και αφού πάρει μια βράση, το τελευταίο λεπτό, ρίχνεις το κοτόπουλο μαζί με τα υλικά που ανακάτεψες στο μπολ. Το γεύμα σου είναι έτοιμο.

Δες ακόμα: Η συνταγή για ψητό κοτόπουλο της Chrissy Teigen
featured photo: Us Weekly
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.