Θυμάσαι τη χαρά που είχαμε όταν μάθαμε ότι το Normal People θα έχει τη δική του μεταφορά στην μικρή οθόνη. Ε, φαντάσου τώρα κάτι διπλάσιο με την ανακοίνωση αυτή. Το πρώτο βιβλίο της Sally Rooney, το ντεμπούτο της, οι Συζητήσεις με Φίλους, γίνεται κι αυτό σειρά από το BBC. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Δεν χρειάζεται να ξαναπούμε ότι η Sally Rooney είναι η συγγραφέας που γνωρίζει τους millenials όσο καμία άλλη. Αυτό πλέον το έχουμε εμπεδώσει. Χρειάζεται όμως να πούμε λίγα λόγια για το πρώτο της βιβλίο πριν κυκλοφορήσει η σειρά. Εκεί παρακολουθούμε τη Φράνσις, μια 21χρονη φοιτήτρια στο Δουβλίνο που είναι ερωτευμένη με τις λέξεις. Το όνειρο της είναι να γίνει συγγραφέας, δουλεύει σε έναν εκδοτικό οίκο και τα βράδια δίνει ποιητικές performances μαζί με την πρώην-αλλά-τώρα-κολλητή της, τη Μπόμπι. Ένα βράδυ, μετά από ένα ανάλογο περφόρμανς γνωρίζουν τη Μελίσσα, μια δημοσιογράφο η οποία πρόκειται να αλλάξει καθοριστικά τις ζωές τους. Μέσα από αυτή τη γνωριμία και τις αλλαγές, η Φράνσις ανακαλύπτει πολλά και αλλάζει την ιδεολογία της περί σχέσεων. Όπως κατάλαβες, το βιβλίο αυτό είναι ό,τι πιο millenial κυκλοφορεί εκεί έξω. Πώς, λοιπόν, να μη γίνει σειρά;

https://www.instagram.com/p/B9Rbv2ylCuz/

Παράλληλα, ετοιμάζεται η πρεμιέρα του Normal People τον Απρίλιο

Βλέποντας πόσο καλά τα πήγε η προετοιμασία αυτή, η Sally Rooney εμπιστεύτηκε και το πρώτο της έργο στους δημιουργούς. Πολλοί από αυτούς θα είναι οι ίδιοι και στη δημιουργία της νέας σειράς. Η παραγωγή ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και δεν έχουμε κάποιες πληροφορίες για το καστ. Η ίδια η Sally Rooney στη συνέντευξη τύπου για τη μεταφορά του βιβλίου στη μικρή οθόνη είπε:

Είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε φρέσκους και ενδιαφέροντες τρόπους για να αποδώσουμε τις δυναμικές του βιβλίου στη μικρή οθόνη και είμαι πολύ ενθουσιασμένη να δω τη διαδικασία αυτή να συμβαίνει.

Κάποιοι φυσικά απόρησαν γιατί η μεταφορά των δύο βιβλίων έγινε αντίστροφα. Κάποιος θα περίμενε πρώτα το Συζητήσεις με Φίλους κι έπειτα το Normal People. Αυτό συνέβη όμως γιατί το πρώτο βρισκόταν υπό ανάπτυξη κάπου αλλού, προτού το αναλάβει το BBC. Έτσι, το ΒΒC άρπαξε την ευκαιρία και ζήτησε το Normal People. H Sally Rooney όμως, βλέποντας πόσο καλή δουλειά έγινε στα 12 επεισόδια της σειράς αυτής, αποφάσισε να τους εμπιστευτεί και το ντεμπούτο της. Και χωρίς ακόμα να έχουμε δει τη σειρά, δεν την αδικούμε. Έχουμε δει τρέιλερ και ξέρουμε.

Featured Image: newstatesman.com