Ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΑΠΟΕΛ, συνεργάστηκαν ακόμα μια φορά και δημιούργησαν μια υπέροχη συλλεκτική φανέλα την οποία σχεδίασε ο Γιάννης Γούβαλης, με επιρροές από την Επανάσταση του 1821 και με αφορμή τη φετινή συμπλήρωση των 200 χρόνων.

Συμβολικά είχαν δημιουργηθεί προς πώληση, 200 συλλεκτικές φανέλες για κάθε ομάδα, για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Συμβολική ήταν και η απόφαση, η ανακοίνωση να γίνει στις 25 Μαρτίου και ώρα 18.21 ακριβώς, για να τιμηθούν η ημερομηνία και χρονολογία της Ελληνικής Επανάστασης.

Σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικού υλικού Macron, πάνω στη φανέλα απεικονίζεται η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, ο Σταυρός όπως αυτός απεικονίζεται στην πρώτη σημαία του ελληνικού Έθνους, που δεσπόζει στο μπροστινό μέρος και στην πλάτη αναγράφεται η ιστορική φράση «Ελευθερία ή Θάνατος», με τον αριθμό «21» που συμβολίζει την πιο ένδοξη στιγμή του Ελληνισμού.

Οι φανέλες αυτές εξαντλήθηκαν και θα επανακυκλοφορήσουν σε περιορισμένα και πάλι κομμάτια την Παρασκευή 2/4, ενώ η φανέλα κυκλοφορεί και στην παιδική σειρά ρούχων.

O σχεδιαστής της φανέλας, Γιάννης Γούβαλης μας εξηγεί ότι “Το project που ως εταιρεία είχαμε να διαχειριστούμε με την επετειακή φανέλα, ήταν από μόνο του πολύ μεγάλο. Διότι ακουμπούσε σε ένα γεγονός με τεράστια ιστορική σημασία για την χώρα μας και αφετέρου είχε να κάνει με μια επέτειο, αυτή τη 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που όμοιά της η γενιά μας δεν πρόκειται να ξαναζήσει.

Ό,τι, λοιπόν και αν δημιουργούσαμε, θα έπρεπε να μην ξεπερνά ή να προσπαθεί να ξεπεράσει το ίδιο το γεγονός. Ισορροπήσαμε σχεδιαστικά, αλλά και επικοινωνιακά παρέα με τον ΑΣΤΕΡΑ σε ένα τεντωμένο σχοινί.  Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Το αντιληφθήκαμε από την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά επίσης από το πόσο συναισθηματικά γεμάτοι νιώσαμε με το αποτέλεσμα. Διότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ, όπως απέδειξε και με τη δημιουργία αυτής της φανέλας, είναι τόσο συνδεδεμένος με τον ιστορικό τόπο του, που μπορεί ταυτόχρονα να προσφέρει αλλά και να εισπράττει από αυτόν. Η επετειακή φανέλα του ΑΣΤΕΡΑ και του ΑΠΟΕΛ, είμαι πλέον βέβαιος για αυτό, είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μνημονεύουμε για πολύ καιρό”.

“Η επετειακή φανέλα που δημιούργησε ο ΑΣΤΕΡΑΣ σε συνεργασία με τον ΑΠΟΕΛ για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 είχε συγκινητική ανταπόκριση. Για όλους εμάς, όμως, η στιγμή είναι και ιστορική. Διότι πρόκειται για μια κίνηση που μένει ως παρακαταθήκη και ως επιστέγασμα της άρρηκτης σχέσης που έχει δημιουργήσει ο σύλλογός μας με τον τόπο καταγωγής του, από όπου άλλωστε ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση, αλλά και ως επιβεβαίωση του σεβασμού στην πατρίδα μας και την ιστορία της.” δηλώνει ο Πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος για την κυκλοφορία της επετειακής φανέλας.