Κυνική δεν με λες, ούτε όμως και ονειροπαρμένο ούφο. Ωστόσο τελευταία μου μπήκαν αμφιβολίες όσον αφορά στο τελευταίο. Μια αμέριμνη αναζήτηση στα μαγαζιά για την αγορά ενός δώρου, κατέληξε να ξυπνήσει μέσα μου όλα τα ροζ girly ένστικτα που οι περισσότερες εγκαταλείπουμε για πιο μπλαζέ και ροκ υφάκια μόλις νομίσουμε πως είμαστε πια μεγάλες και φτασμένες – κάπου δηλαδή στην τρομερή ωριμότητα των 14-15 χρόνων μας.

Αυτό λοιπόν μου συνέβη μόλις έκανα το «λάθος» να μπω σε ένα κατάστημα με χαρτικά, σχολικά και είδη δώρων για μικρούς και μεγάλους. Έτσι όπως ήταν σχετικά μικρό, δεν γινόταν να χαζέψεις τα πιο «ενήλικα» προϊόντα χωρίς να πέσει το μάτι σου και στα «παιδικά». Και πώς να μην πέσει δηλαδή – θα ήταν σαν να παρουσιαζόταν μπροστά σου η Άργουεν με τα ξωτικά κι εσύ να έψαχνες για τα Ορκ. Χρώματα, αφθονία, λεπτομέρειες – αχ, ειδικά αυτές οι λεπτομέρειες των λεπτομερειών που καταργούν κάθε έννοια κυνικού μινιμαλισμού! Τι παιδικά ταπεράκια-παγουράκια άνοιξα, τι stickers χάζεψα, τι κασετίνες με πλούσιο περιεχόμενο θαύμασα… Ξαφνικά όλα φάνταζαν τόσο δελεαστικά, που οι Σειρήνες της Οδύσσειας έμοιαζαν γατάκια μπροστά σε αυτούς τους πειρασμούς.

Οι δικές μου Σειρήνες είχαν σώμα λευκής fluffy γατούλας, φτερά αγγέλου, ουρά παγωνιού, και για άκρα κλαδιά με άνθη κερασιάς. Και όχι, δεν είχα «καπνίσει», αφού ούτε καπνίζω, ούτε «καπνίζω».

Δεν ξέρω αν έφταιγε το ότι δεν μπορούσα να τα έχω όταν ήμουν μικρή ή αν, ως μεγάλη πια και με αυτοπεποίθηση, μπορούσα να παραδεχτώ ότι μου αρέσουν χωρίς να με πει κανείς μαμόθρεφτο. Ήταν όμως τόσο αναζωογονητική αυτή η βόλτα στη Land of Cuteness, που μου άνοιξε ξανά μια πόρτα στο όνειρο, σαν εκείνα που φτιάχναμε και κρατούσαμε κάποτε σαν πολύτιμα μυστικά μέσα σε ημερολόγια με κλειδαριές, σελιδοδείκτες με σχέδια και αυτοκόλλητα με γκλίτερ, πριν μετακομίσουμε τον κόσμο μας σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και στο μυαλό μας.

Τα γραφεία μας δείχνουν σήμερα τόσο βαρετά, η γραφική ύλη μας τόσο κυριολεκτικά λίγη, και οι τσάντες μας τόσο σοβαρές. Εξάλλου μας αρέσει έτσι. Η πρακτικότητα δεν ανταλλάσεται στην ηλικία μας και στην εποχή μας με ονειροπολήσεις καθρεφτισμένες σε αντικείμενα. Στην ηλικία μας προτεραιότητα έχει η ευκολία, η καθαριότητα και η συμβουλή της μάνας μας, που πάλι αποδεικνύεται σοφή, να μην έχουμε πολλά «συμπράγκαλα», για να μπορούμε να συγυρίζουμε άνετα. Πάντα όμως θα υπάρχει περιθώριο για μικρές πινελιές ρομαντικής αθωότητας, που θα πιάνουν ελάχιστο χώρο στην τσάντα ή στο γραφείο μας αλλά θα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Cherish the cuteness:

Καθρεφτάκι “Nobuko” Kimmidoll Junior:

cutenessreloadedsavoirville1

London Boutique Ditsy Mechanical Ball Pen – Accessorize:

cutenessreloadedsavoirville5

Κασετίνα GIM Minnie Mouse – Some like it dot:

cutenessreloadedsavoirville4

Μολυβοθήκη Mirabelle Pencil Tin Lost Song – Santoro London:

cutenessreloadedsavoirville3

Βιβλιοδετημένο λεύκωμα SKAG:

cutenessreloadedsavoirville6

Πλαστικός φάκελος με λάστιχο Trees – Goomby:

cutenessreloadedsavoirville7

 

Προστατευτικό Κάλυμμα Paquete για Apple iPhone 5/5s – Kukuxumusu:

cutenessreloadedsavoirville10

Scrapbooking paper kit – Fancy Pants Designs, Be Loved Collection:

cutenessreloadedsavoirville8