Θα έχεις παρατηρήσει ότι οι μάσκες σε μορφή χαρτιού που απλώνονται πάνω στο πρόσωπο ομοιόμορφα είναι της μόδας, έτσι αποφάσισες να δοκιμάσεις. Ανοίγεις ανυπόμονη τη συσκευασία, αφαιρείς τη μάσκα και την απλώνεις στο πρόσωπό σου. Απλό, ε; Παρόλα αυτά, όταν την αφαιρείς συνειδητοποιείς πως το αποτέλεσμα είναι ανύπαρκτο. Αν σου έλεγε κανείς πως τελικά δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, τι θα έκανες; Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω.

Σε κάθε περίπτωση, συχνά το πρόβλημα δε βρίσκεται τόσο στην ίδια τη μάσκα, αλλά στην προετοιμασία που κάνεις πριν αλλά και μετά την αφαίρεσής της από το πρόσωπό σου. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζουν και τα προϊόντα που θα αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις για αυτή την προετοιμασία. Επομένως:

Δεν προετοιμάζεις το δέρμα σου σωστά

Σίγουρα δε θέλεις να απλώσεις τη μάσκα σε βρώμικο πρόσωπο ούτε και με χέρια που δεν έχεις πλύνει. Σε πρώτη φάση καθάρισε τα χέρια σου με αντισηπτικό και μετά καθάρισε το πρόσωπό σου, ώστε να φύγουν τα όποια κατάλοιπα του μακιγιάζ. Ακόμη κι αν φοράς μόνο foundation ή concealer.

Δε διαβάζεις τις οδηγίες χρήσης

Σε αυτό το σημείο θα αφήσεις την ανυπομονησία σου στην άκρη. Ειδάλλως, θα σε αφήσει και η μάσκα. Πριν ανοίξεις τη συσκευασία της μάσκας, φρόντισε να διαβάσεις προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και μετά προχώρησε στη χρήση της.

Δεν την απλώνεις σωστά

Φρόντισε να «κολλήσεις» καλά τη μάσκα στο πρόσωπό σου και μάλιστα πρόσεξε οι άκρες (μάτια, μύτη, στόμα) να εφάπτονται καλά. Όσο πιο καλά τοποθετημένη είναι η μάσκα, τόσο πιο εύκολο θα μεταφερθούν όλες οι ουσίες της στο εσωτερικό του δέρματός σου.

Δε χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα

Πριν την εφαρμογή της μάσκας καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις μία ενυδατική κρέμα για να αποφύγεις την αφυδάτωση του δέρματός σου.

Δεν αφαιρείς το extra αυτοκόλλητο της μάσκας

Πολλές μάσκες έχουν μία πίσω όψη ή αλλιώς ένα extra αυτοκόλλητο ανάμεσά τους, ώστε να τις ξεχωρίζεις πιο εύκολα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν αφαιρείς αυτό το αυτοκόλλητο όταν την εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή εφαρμογή. Άλλωστε, το διάβασες και στο βήμα #δεν την απλώνεις σωστά!

Την αφήνεις για πολλή ώρα

Οι περισσότερες από εμάς πιστεύουμε πως όση περισσότερη ώρα αφήσουμε μία μάσκα πάνω στο πρόσωπό μας τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε. Μύθος! Εάν αφήσεις τη μάσκα περισσότερη ώρα από όση αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης, τότε πιθανότατα θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Το δέρμα σου θα γίνει ξηρό και αντίο ενυδάτωση.

Πλένεις το πρόσωπό σου μετά την αφαίρεση της μάσκας

Άλλος ένας μύθος στην παρέα. Με το να απλώνεις νερό στο πρόσωπό σου αφού αφαιρέσεις τη μάσκα το μόνο σίγουρο είναι πως θα χάσεις όλα τα πολύτιμα συστατικά, που πριν λίγο πήρες από τη μάσκα σου. Γι’ αυτό κάνε λίγη υπομονή και μετά ίσα που θα νιώθεις την υγρασία στο πρόσωπό σου. Να θυμάσαι, βέβαια, πως αυτό το βήμα ισχύει και για άλλα προϊόντα ομορφιάς, όπως τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.

Δε χρησιμοποιείς serum

Ένα ακόμη απαραίτητο βήμα μετά την αφαίρεση μάσκας είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο serum. Πρόσεξε μόνο να είναι άοσμο και σε μικρότερη ποσότητα απ’ όση χρησιμοποιείς συνήθως.

Αμελείς όλη τη ρουτίνα περιποίησής σου

Σημαντικό είναι ΚΑΙ μετά την αφαίρεση της μάσκας να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να διατηρήσεις και τη μυρωδιά, αλλά και την υγρασία του δέρματος που πριν λίγο απέκτησες. Επίσης, η ενυδατική θα σε βοηθήσει να «κλειδώσεις» την υγρασία που χρειάζεται το δέρμα σου.

Ξεχνάς την αντηλιακή κρέμα

Εάν είσαι φαν της πρωινής μάσκας μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις μία κρέμα με SPF, γιατί οι περισσότερες -αν όχι όλες- οι μάσκες αμελούν αυτό το βήμα.