Τα ‘2 σε 1’ προϊόντα παρασκευάζονται για να εξοικονομούμε χρόνο (π.χ. ‘σαμπουάν και μαλακτικό’). Συχνά δεν καλύπτουν τις προσδοκίες μας καθώς ο συνδυασμός των δύο δεν λειτουργεί καλά μαζί, δίνοντας ένα μέτριο αποτέλεσμα. Είναι το serum foundation η εξαίρεση στον κανόνα;

Τι είναι

Αρχικά, το serum είναι ένα από τα βασικότερα βήματα της ρουτίνας μας. Περιέχει συμπυκνωμένα όλα τα απαραίτητα συστατικά για την ενίσχυση της υγείας της επιδερμίδας. Έχει την ικανότητα να εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, εισάγοντας στοιχεία όπως η βιταμίνη C, η ρετινόλη και άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία που ‘ξυπνούν’ την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης βοηθούν στην αντιγήρανση. Όσο αψεγάδιαστο και αν είναι το δέρμα μας, αναζητούμε μια κάλυψη σε μορφή foundation. Σκοπός είναι να αλλάξουμε τυχόν ατέλειες και να δώσουμε ένα πιο επίσημο τελείωμα στο μακιγιάζ μας. Τα πρώτα serum foundation κάνουν την εμφάνισή τους στη ρουτίνα μας, αποσκοπώντας στο να εξοικονομήσουμε χρόνο ενώ παράλληλα βοηθώντας μας να κρατήσουμε την επιδερμίδα ενυδατωμένη.

Γιατί το serum foundation θα αλλάξει τη make up routine σου
byrdie.com.au

Το αποτέλεσμα

Ο συνδυασμός των θρεπτικών για την επιδερμίδα στοιχείων μαζί με τις ιδιότητες του foundation, δηλαδή το ‘καμουφλάζ’ των ατελειών μπορεί να βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα. Πώς; Αρχικά, είναι αρκετά ελαφρύτερο σε σύνθεση από το κλασικό foundation. Βοηθάει έτσι τις λιπαρές επιδερμίδες να μην ‘βαραίνουν’. Μοιάζει περισσότερο με κρέμα παρά με ένα παχύρρευστο foundation. Μπορεί όμως να αποτελέσει πρόβλημα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις πριν το δοκιμάσεις είναι να ελέγξεις τα συστατικά που περιέχει.


featured image: lorealparis.com