Ξέρεις τι ακριβώς χρειάζεται το δέρμα σου πριν και μετά το μακιγιάζ, ποια προϊόντα να επιλέξεις και ποια ταιριάζουν στον τύπο δέρματός σου.

Είσαι σίγουρη όμως ότι τα χρησιμοποιείς με τη σωστή σειρά;

MAKE UP

#Primer

Το primer είναι το Α και το Ω για ένα μακιγιάζ που θα έχει διάρκεια. Όσο καλά προϊόντα κι αν χρησιμοποιήσεις, δεν θα έχουν την ίδια διάρκεια χωρίς το κατάλληλο primer. Βοηθά πρώτα απ’όλα στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και έπειτα αποτελεί την κυριότερη βάση για το σωστό αποτέλεσμα στο make up.

#Foundation

Πολλοί υποστηρίζουν πως θα πρέπει να τοποθετούμε πρώτα το concealer και έπειτα το foundation. Ωστόσο αυτό είναι λάθος γιατί πολλές από εμάς τείνουν να χρησιμοποιούν λάθος το concealer και το αποτέλεσμα είναι δραματικό. Φρόντισε να απλώσεις σωστά το foundation κι έτσι θα δημιουργήσεις τη σωστή βάση και κάλυψη.

#Concealer

Τοποθέτησε το concealer μόνο στα σημεία που το χρειάζεσαι και πάντα σε αυτά που έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη κάλυψη. Επίσης, “χτίσε” σωστά το προϊόν χρησιμοποιώντας ένα beauty blender.

#Powder

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσεις στην πούδρα, ώστε να σετάρεις όλη τη βάση που δημιούργησες. Εστίασε στη ζώνη Τ, κάτω απ τα μάτια και στο σαγόνι, ώστε να καλυφθούν όλες οι λιπαρές περιοχές.

#Bronzer – blusher – highlighter

Αυτό το βήμα αφορά στη λάμψη του προσώπου. Τοποθέτησε πρώτα το bronzer στις κατάλληλες περιοχές, βάλε ρουζ στα μήλα και τελειοποίησε τη διαδικασία με το σωστό highlighter.

#Σκιά, eyeliner, μάσκαρα

Περνώντας στα μάτια, φρόντισε να βάλεις πρώτα τη σκιά και το eyeliner και άφησε τη μάσκαρα για το τέλος. Έτσι θα αποφύγεις τις αναμενόμενες μουτζούρες και λάθη.

#Φρύδια

Για το τέλος άφησε το φρύδια, ώστε να δημιουργήσεις το κατάλληλο σχήμα και χρώμα , ανάλογα με το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα του μακιγιάζ σου.

#Setting spray

Αν και δεν θεωρείται απαραίτητο, το setting spray είναι το τελευταίο βήμα για τη διαδικασία του μακιγιάζ. Είναι αυτό το κρατά σταθερό για ώρες.

SKINCARE – ΠΡΩΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ

#Cleanser

Το σαπούνι καθαρισμού είναι το πρώτο βήμα για την περιποίηση της επιδερμίδας. Βρες ένα προϊόν που καθαρίζει σωστά και επίλεξε αυτό που θα έχει το πιο ξεσηκωτικό άρωμα για ένα δυναμικό πρωινό ξεκίνημα.

#Toner

Είναι σημαντικό, μετά το σαπούνι καθαρισμού, να χρησιμοποιείς ένα toner, ώστε να επαναφέρεις το ph της επιδερμίδας σου στα σωστά επίπεδα.

#Serums

Η καθεμία από εμάς χρειάζεται το κατάλληλο serum. Αν είσαι νέα σε αυτό το κομμάτι, επίλεξε ένα με βιταμίνη B για ενυδάτωση και ένα με βιταμίνη C για καλύτερη όψη της επιδερμίδας.

#Moisturiser με SPF

Η εφαρμογή της ενυδατικής είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα. Χρησιμοποίησε πάντα ένα προϊόν με αντηλιακή προστασία, είτε βγεις στον ήλιο είτε όχι.

#Κρέμα ματιών

Η κρέμα ματιών είναι πολύ σημαντική για την extra ενυδάτωση της περιοχής.

#Αντηλιακό

Δεν παραλείπουμε ΠΟΤΕ το αντηλιακό μας.

SKINCARE- ΒΡΑΔΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ

#Καθαρισμός 1

Φρόντισε να απομακρύνεις κάθε είδους υπολείμματα όπως αυτά του μακιγιάζ. Καθάρισε με ένα σαπούνι όλη την περιοχή του προσώπου.

#Καθαρισμός 2

Καθάρισε βαθύτερα το δέρμα σου. Κάνε ένα scrub ή χρησιμοποίησε ένα miceller.

#Μάσκα προσώπου

Όταν τελειώσεις με τον καθαρισμό, φρόντισε να προσφέρεις ενυδάτωση στο δέρμα σου με μια δροσιστική μάσκα.

#Toner

Όπως και στην πρωινή ρουτίνα, το toner θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου.

#Serum

Δοκίμασε ένα serum με βιταμίνη A που θα λειτουργήσει τέλεια πριν τον ύπνο για την αντιγύρανση.

#Moisturiser

Η ενυδατική είναι σημαντική για κάθε ώρα της ημέρας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου λειτουργεί πολύ καλά για ενυδάτωση και απαλό δέρμα.

#Κρέμα ματιών

Τελευταίο βήμα αποτελεί η κρέμα ματιών που θα ενυδατώσει και θα ξεκουράσει την περιοχή κάτω από τα μάτια.

featured photo: fashionista