Ξέρω, εσύ που έχεις πρόσφατα χωρίσει και μάλιστα όχι με τη θέλησή σου, αδυνατείς να βάλεις δίπλα δίπλα τις λέξεις ευχαριστώ και με χώρισες. Θες να πεις “σε μισώ που με χώρισες“, “με θυμώνει που με χώρισες“, όμως κρατήσου. Πάρε βαθιά ανάσα, άσε λίγο καιρό να περάσει, πάρε τα μαθήματά σου και πες του “σε ευχαριστώ“.

Ευχαριστώ γιατί με έκανες να δω τα λάθη μου, τις αδυναμίες μου, όλα όσα έπρεπε να βρω με τον εαυτό μου.

Σε ευχαριστώ που μου άφησες το χέρι και με ανάγκασες να μάθω να περπατώ μόνη μου. Αν δεν το είχες κάνει δεν θα ήμουν αυτή που είμαι τώρα. Με οδήγησες στο να καταλάβω τι θέλω και πώς θα το δώσω εγώ σε εμένα.

Να σταματήσω να απαιτώ, να σταματήσω να μουτρώνω κάθε φορά που η τύχη ή οι άλλοι γύρω μου δεν μου δίνουν αυτό που θέλω. Να δω και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Όχι τελικά δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όχι δεν σκέφτονται όλοι όπως εγώ, όχι η πραγματικότητα δεν είναι μονοδιάστατη. Έγινα καλύτερη φίλη, καλύτερη συνάδελφος, καλύτερη σύντροφος.

Σε ευχαριστώ που με άφησες μόνη μου, με βοήθησε να βάλω σε σειρά όσα υπήρχαν στο μυαλό μου. Μου θύμισες πόσο δυνατή είμαι, πόσα μπορώ να πετύχω, πόσες ακόμη δυσκολίες και πικρίες είχα ξεπεράσει, πόσες απώλειες ή απογοητεύσεις πριν από αυτή είχα καταφέρει να αφήσω πίσω μου.

Χάρις σε εσένα, άφησα μία ακόμη.

ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 τύποι γυναικών που δεν έχουν σχέση

featured image: unsplash.com