Μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις και αρχειακό υλικό, το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου στο Netflix σκιαγραφεί το ευαίσθητο πορτρέτο του Γερμανού οδηγού που κατέκτησε επτά φορές το πρωτάθλημα.

Η γυναίκα του «Σούμι» εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ λέγοντας περισσότερα για τη φροντίδα του ενώ καθιστά σαφές και ότι θέλουν να προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ιδιωτικότητα του Michael.

«Ο Michael νομίζω έχει μοναδική ψυχική δύναμη. Είναι απίστευτα δυνατός. Ακόμα μου δείχνει κάθε μέρα πόσο δυνατός είναι» λέει με δάκρυα στα μάτια η σύζυγος του Michael, Corinna. «Ως παιδί ήξερε πάντα τι ήθελε» θυμάται ο πατέρας του οδηγού.

«Φυσικά μου λείπει κάθε μέρα, αλλά δεν λείπει μόνο σ’ εμένα: στα παιδιά, την οικογένεια, στον πατέρα του. Σε όλους όσοι είναι κοντά. Σε όλους λείπει ο Michael, αλλά ο Michael είναι εδώ. Με διαφορετικό τρόπο, αλλά είναι εδώ και νομίζω ότι αυτό μας κάνει να βρούμε δύναμη».

«Είμαστε μαζί. Ζούμε μαζί στο σπίτι, κάνει θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μάικλ καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι είναι άνετος και να τον κάνουμε να νιώσει σαν να είναι με την οικογένειά του και να συνεχίσει έτσι ο δεσμός που υπάρχει μεταξύ μας. Ό,τι κι αν συμβεί. Θα κάνω ό,τι μπορώ, θα το κάνουμε όλοι».

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @schumacherdynasty_fan

«Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια με τον τρόπο που θα ήθελε ο Michael να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Η ιδιωτική ζωή είναι ιδιωτική ζωή, το έλεγε πάντα αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Μίκαελ πάντα μας προστάτευε, τώρα τον προστατεύουμε εμείς».

Ο γιος του, Mick, που έκανε φέτος το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1, εκφράζει την στεναχώρια του για το ότι δεν μπορεί να πει στον πατέρα του όλο αυτό που βιώνει:

«Από το ατύχημα, αυτές οι εμπειρίες, αυτές οι στιγμές που νομίζω ότι έχουν πολλοί άνθρωποι με τους γονείς τους δεν είναι πλέον παρούσες ή είναι λιγότερο και, κατά τη γνώμη μου, είναι κάτι άδικο. Νομίζω ότι ο μπαμπάς και εγώ θα καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλον αλλιώς τώρα. Απλώς επειδή μιλάμε μια παρόμοια γλώσσα, τη γλώσσα των αγώνων αυτοκινήτου, και θα έχουμε πολλά να πούμε. Η σκέψη μου είναι εκεί τις περισσότερες φορές, νομίζοντας ότι θα ήταν τόσο υπέροχο. Θα έδινα τα πάντα μόνο γι’ αυτό».

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει και όλα όσα συμβαίνουν από τη μοιραία στιγμή του ατυχήματος, στις 29 Δεκεμβρίου 2013, όταν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ έκανε σκι. Μέχρι σήμερα, με τη στήριξη και συμπαράσταση της οικογένειάς του, ο Schumacher συνεχίζει την αποθεραπεία του.