Στον Sam αρέσει να βλέπει αγώνες με τους φίλους του με καλή μπύρα ενώ παράλληλα τουιτάρει. Στο αυτοκίνητο για τη δουλειά ακούει δυνατά Celine Dion και ονειρεύεται να γνωρίσει αυτό το ένα κορίτσι που θα του πάρει το μυαλό. Αυτή είναι και η ρομαντική πλευρά του Sam που προσπαθεί να κρατάει μυστική.

H Βetty είναι όμορφη, έξυπνη, ξέρει κάμποσους ψαγμένους συγγραφείς, αρέσει στα αγόρια και δε πιστεύει στο online dating. Απολαμβάνει το πεντικιούρ, τις σαλάτες με κινόα, τα βράδια με τις φίλες της και να ανακαλύπτει νέα στέκια στην πόλη. Μισεί τα κουνούπια, τα έντομα και τον σκόρο. Δε πιστεύει στα ζώδια, στα σημάδια, και στους οιωνούς.

Eίναι μερικές μέρες τώρα που η Betty δε μπορεί να βρει μια μπλούζα ή ένα δαχτυλίδι που είχε αφήσει στο κομοδίνο. Δυσανασχετεί με τον χώρο, με τα συρτάρια και τις ντουλάπες. Είναι μερικές μέρες τώρα που ο Sam κάνει υπομονή προσπαθώντας να μην πιάνει χώρο και να μη αφήνει όπου να ναι τα δικά του πράγματα.

Το Σάββατο το πρωί η Βetty ξύπνησε με όρεξη να πετάξει ό,τι δε χρειάζεται. Να ξεκαθαρίσει τις ντουλάπες της και τα συρτάρια της. Να κάνει και λίγο χώρο για τον Sam, ώρα είναι.

Ο Sam ανέλαβε μετά το πρωινό τα ψώνια στο σουπερ μάρκετ και να περάσει από το βιβλιοπωλείο να δει μερικά βιβλία για τις διακοπές. Η Betty δεν ήθελε βοήθεια το είχε δηλώσει ρητά. Το μεσημέρι που επέστρεψε δε μπορούσε να ξεχωρίσει την Betty μέσα στο βουνό ρούχων. Στο κρεβάτι και στο πάτωμα ήταν διασκορπισμένα φορέματα, τσάντες και παλτό. Πολλά φορέματα, πολλά παλτό. Εικόνα που ασυναίσθητα τον έκανε να θέλει να βγάλει την μπλούζα του από τη ζέστη.

-Μην ανησυχείς το πολύ μέσα σε μια ώρα θα τα έχω τελειώσει, ακούστηκε από κάπου η φωνή της Betty.

O Sam κοιμήθηκε στον καναπέ, έφαγε πίτσα, έφτιαξε καφέ, έκατσε στο μπαλκόνι με ένα από τα καινούργια του βιβλία και μόνο όταν πλέον δεν έχει φυσικό φως μπήκε πάλι μέσα στη Betty για να δει τι πήγε στραβά και δεν είχε εμφανιστεί τις τελευταίες πέντε ώρες.

-Μην ανησυχείς, μερικές σακούλες γεμίζω ακόμα. Προέκυψαν περισσότερα από όσα νόμιζα. Αλλά θα κάνω σωστό ξεκαθάρισμα. Και χαμογέλασε.

Ο Sam είδε ειδήσεις, έφτιαξε μια σαλάτα για βραδινό και χάζεψε στο internet. Mια ώρα μετά ξαναπήγε στη Betty.

-Mην ανησυχείς, τελείωσα σχεδόν. Θα κάνω ένα ντουζ και θα έρθω να βρούμε τι ταινία θα δούμε.

Ο Sam έβαλε ποτό, έκατσε στο μπαλκόνι και χάζεψε τις απέναντι πολυκατοικίες. Μόλις άρχισε να νυστάζει σκέφτηκε πως η Betty θέλει βοήθεια τελικά και αποφάσισε να πάει ξανά να την βρει στο δωμάτιο. Πριν από αυτό περιποιήθηκε το μπράτσο του ψεκάζοντας λίγο Γαλάκτωμα με φυτικά εκχυλίσματα που καταπραΰνει τους ερεθισμούς από τα τσιμπήματα των εντόμων, γιατί το απόγευμα στο μπαλκόνι ξέχασε να ανάψει το εντομοαπωθητικό κερί και έτσι ένα τσίμπημα κάτω από τον ώμο του τώρα χρειαζόταν λίγη φροντίδα παραπάνω. 

Μπαίνοντας στο δωμάτιο την βρήκε ξαπλωμένη πάνω σε ένα μεταξωτό μπλε μαντίλι. Είχε αγκαλιάσει μια μπλούζα την οποία είχε αγοράσει πριν μερικές εβδομάδες τσιρίζοντας ”αυτή η μπλούζα είναι εγώωωω”. Το καρτελάκι της ”μπλούζας-Βetty” ακόμα κρεμόταν στο πλάι. Ο Sam της μίλησε απαλά για να την ξυπνήσει.

-Μην ανησυχείς, ας κοιμηθούμε στον καναπέ και αύριο το πολύ σε μια ώρα θα τα έχω τελειώσει, είπε η Betty και ξαναέκλεισε τα μάτια. Και τα άνοιξε ξανά, αυτή τη φορά γουρλωμένα: τσίμπημα από κουνούπι είναι αυτό στο χέρι σου; Έβαλες γαλάκτωμα για μετά το τσίμπημα; Και σηκώθηκε να επιβεβαιώσει ότι ο Sam το είχε όντως φροντίσει όπως έπρεπε. ”Δεν παίζεις με αυτά, τα ρούχα και οι ντουλάπες θα γίνουν αύριο εξάλλου”.

after-bite