Στον Sam αρέσει να βλέπει αγώνες με τους φίλους του με καλή μπύρα ενώ παράλληλα τουιτάρει. Στο αυτοκίνητο για τη δουλειά ακούει δυνατά CelineDion και ονειρεύεται να γνωρίσει αυτό το ένα κορίτσι που θα του πάρει το μυαλό. Αυτή είναι και η ρομαντική πλευρά του Sam που προσπαθεί να κρατάει μυστική.
H Βetty είναι όμορφη, έξυπνη, ξέρει κάμποσους ψαγμένους συγγραφείς, αρέσει στα αγόρια και δε πιστεύει στο onlinedating. Απολαμβάνει το πεντικιούρ, τις σαλάτες με κινόα, τα βράδια με τις φίλες της και να ανακαλύπτει νέα στέκια στην πόλη και μισεί τα κουνούπια, τα έντομα και τον σκόρο. Δε πιστεύει στα ζώδια, στα σημάδια, και στους οιωνούς. 

Oι μέρες κυλούν όμορφα όταν είσαι ερωτευμένος. Μα Δευτέρα είναι, μα Σάββατο, μα πρωί, μα βράδυ, όλα είναι υπέροχα φτιαγμένα. Αυτό σκεφτόταν η Betty μια Δευτέρα πρωί στο γραφείο. “Σχεδόν καλοκαίρι και βρέχει και τι έγινε; Και είναι και Δευτέρα, και τι έγινε;”. Και χαζογέλασε μόνη της, συνεχίζοντας να κοιτάζει τις εκκρεμότητες στο ημερολόγιο της. Ο Sam από την άλλη, σχεδόν κάθε βράδυ είχε μια πρόταση για την Betty. Σινεμά, ταινία στο σπίτι, το νέο εστιατόριο στο κέντρο, μια καινούργια καντίνα κοντά στη θάλασσα, φεστιβάλ και συναυλίες. Όλες οι μέρες γεμάτες.

Η Betty ανακάλυψε το όνομα του blog του Sam και σήμερα έχει συνέχεια στο μυαλό της να βρει δέκα λεπτά στη δουλειά να μπει να ρίξει μια ματιά. Την ώρα του διαλείμματος αντί να πάρει το βιβλίο της μαζί με το τάπερ, παίρνει το tablet για να ρίξει εκείνη τη μια ματιά. H Betty διαβάζει για είκοσι συνεχόμενα λεπτά, προσπαθώντας να εντοπίσει στοιχεία για την ζωή του Sam που εκείνος μπορεί να της κρατάει κρυφά. Μετράει δύο posts του Sam στα οποία ξεκάθαρα αναφέρεται σε εκείνη, αν και πουθενά δεν λέει το όνομα της. Είναι το κορίτσι του λεωφορείου. Είναι το κορίτσι με το πράσινο πουλόβερ. Αναγνώστες του blog τον πειράζουν με σχόλια για λαμαρίνες και πονεμένα δόντια. Ποιος σχολιάζει τον έρωτα ακόμα έτσι;

Ένα σχόλιο γράφει: Ώστε ο Sam έχει νέο κορίτσι; με υπογραφή ElissaSm.

Ποιά είναι η ElissaSm; Πως ξέρει τον Sam; Φαίνεται να είναι άνετη με τον Sam. Μήπως είναι παλιό του κορίτσι; Αλλά όλες αυτές οι απορίες θόλωσαν όταν η Betty είδε την απάντηση του Sam: Nαι, o Sam έχει νέο κορίτσι. Ο Sam είναι ερωτευμένος.

Ώστε ο Sam νιώθει ερωτευμένος και το μοιράζεται δημόσια, ακόμα και με την ElissaSm που δε νοιάζει πλέον τη Betty ποιά είναι. Είναι τόσο χαρούμενη που πριν κλείσει τον υπολογιστή της κάνει μια τρέλα. Επιλέγει το όνομα του Sam στο relationship status του facebook. Και το μετανιώνει 5” λεπτά. Γιατί το έκανε αυτό; Δεν το είχε ξανακάνει ποτέ στη ζωή της. Όσοι έπρεπε να ξέρουν για την προσωπική της ζωή ήξεραν.

Περίμενε τρία λεπτά και έκλεισε τον υπολογιστή της. Στο ασανσέρ τσέκαρε δύο φορές το κινητό της. Ο Sam ήταν ενεργός αλλά το request ήταν pending. Aυτό το απόγευμα δε θα έπαιρνε το λεωφορείο, θα έπαιρνε ταξί. O Sam την κάλεσε μόλις είχε φτάσει στο σπίτι της. Ντρεπόταν τόσο που δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Πέντε λεπτά μετά ο Sam έστειλε ένα sms: Πάρε με να κανονίσουμε για το βράδυ. Αν είναι να πάρω εισιτήρια.

Η Betty δεν ήξερε αν πρέπει να θυμώσει ή όχι. Έκατσε με λεμονάδα στην κουνιστή πολυθρόνα στο μπαλκόνι μέχρι που βράδιασε. Έδινε μήπως πολύ σημασία;

Το τρίτο τσίμπημα από κουνούπι ξύπνησε την Betty. Την είχε πάρει  ο ύπνος, το τηλέφωνό της είχε 3 κλήσεις από τον Sam και μερικά μηνύματα από δύο φίλες της. To request παρέμενε σε αναμονή και αυτό εκνεύρισε την Betty περισσότερο από την φαγούρα από τα τσιμπήματα. Και ξέρουμε όλοι πόσο μισεί τα τσιμπήματα η Betty.

Σηκώθηκε κακόκεφη, κατευθύνθηκε στο μπάνιο για να βάλει το Γαλάκτωμα με φυτικά εκχυλίσματα κατά του κνησμού, Sam loves Betty και τότε σκέφτηκε ότι δεν έχει μεγάλη σημασία αν ο Sam δε θέλει να ενημερώσει όλους τους φίλους του στο facebook με ποια βγαίνει. Εξάλλου και εκείνη ποτέ μέχρι σήμερα δεν ήθελε. Του έστειλε μήνυμα ότι την πήρε ο ύπνος αλλά δεν είχε καμία αντίρρηση να πάνε σε μεταμεσονύκτια παράσταση στο σινεμά και ότι μπορεί να είναι έτοιμη σε 5 λεπτά. “Δεν θα αναφέρω καθόλου το facebook” σκέφτηκε.

Και τότε ήρθε μια ειδοποίηση ότι ο Sam αποδέχτηκε το αίτημα της και μαζί ένα sms: Τώρα που είναι επίσημο μήπως να πάμε για ποτό να το γιορτάσουμε;

“Θα πρέπει να αναφέρω το facebook τελικά” σκέφτηκε η Betty και έβαλε άλλη μια φορά το βάλσαμο για τα τσιμπήματα για να υποφέρει από ένα πράγμα λιγότερο αυτή τη βραδιά.

after-bite