Ο Γιάννης και η Ροδιάννα είναι τα πρόσωπα πίσω από το Salt n’ Pepper Workshop. Είναι παντρεμένοι, με δεκατρείς γάτες που καμία τους δεν βοηθάει στο εργαστήρι.

”Όλα ξεκίνησαν από την ταλαιπωρία της Ροδιάννας να κόψει μια σανίδα με ένα αρχαίο πριόνι, για να φτιάξει ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι. Τότε ο Γιάννης αγόρασε τη σέγα. Σιγά σιγά άρχισαν να αυξάνονται τα εργαλεία, για να φτιάξουμε κάποια έπιπλα του σπιτιού μας. Το καλοκαίρι του ’19 μεταξύ σοβαρού και αστείου κάναμε έναν λογαριασμό στο Instagram, όπου και αρχίσαμε να δεχόμαστε μηνύματα με παραγγελίες. Άρα, το μικρόβιο άρχισε πριν ενάμιση χρόνο.”

Το βασικό υλικό της δουλειάς τους είναι το ξύλο. “Κι όταν λέμε ξύλο, εννοούμε δέντρα που επιτρέπεται η υλοτόμησή τους. Είναι φιλικά στην επαφή τους με την τροφή και χωρίς να έχουν υποστεί χημική επεξεργασία. Όσον αφορά τα υπόλοιπα υλικά μας, κόλλες, βερνίκια κλπ, προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατό πιο αβλαβή προς το περιβάλλον και φυσικά τον καταναλωτή.”

Στο Salt n’ Pepper Workshop θα βρεις επιφάνειες κοπής, σερβιρίσματος και δίσκους, σε στυλ παλιό και φθαρμένο. Με best seller τις επιφάνειες κοπής και σερβιρίσματος.

“Γενικά μας εκφράζει η μεσαιωνική αισθητική γι’αυτό και είμαστε μεγάλοι fans του Game Of Thrones (πριν την 8η σεζόν). Επίσης φτιάχνουμε έπιπλα κατά παραγγελία, για όποιον τα βλέπει στο Pinterest και αναρωτιέται πού θα τα βρει.”

Ο Γιάννης κι η Ροδιάννα τις περισσότερες ώρες κάνουν έρευνα, σχεδιάζουν, κόβουν, κολλάνε, τρίβουν, βάφουν, φωτογραφίζουν. Επίσης γελάνε, νευριάζουν και φωνάζουν επειδή φοράνε κι οι δύο ακουστικά.

“Για την ώρα, ετοιμάζουμε μια καινούρια σειρά από επιφάνειες κοπής με θέμα την Ελλάδα. Επίσης, θέλουμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια για ανακύκλωση επιφανειών κοπής. Ένας μεγάλος στόχος μας είναι να κάνουμε σεμινάρια πάνω σε αυτό που αγαπάμε.”

Αν θες να μάθεις περισσότερα αναζήτησέ τους στο Instagram και Facebook αναζητώντας Salt n Pepper Workshop. Eπιπλέον μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου από το Etsy.com. Το site ετοιμάζεται και θα είναι σύντομα διαθέσιμο.