Ένα 80s makeup trend θα γίνει η αφορμή για να αγαπήσεις το ρουζ σου

5 tips για την εφαρμογή του ρουζ σε επιδερμίδα με ροδόχρους ακμή

Η ροδόχρους ακμή, μια πολύ κοινή μορφή ακμής όπου το δέρμα γίνεται κόκκινο σε συγκεκριμένες περιοχές.  Λόγω αυτού λοιπόν μπορεί το ρουζ σου να έχει κάποιες μικρές δυσκολίες στην εφαρμογή του.

Αυτό συμβαίνει επειδή η προσθήκη ρουζ σε δέρμα με ερυθρότητα μπορεί να κάνει το πρόβλημα πιο έντονο και να το αναδείξει περισσότερο. Αλλά αν γίνει σωστά η εφαρμογή του, το ρουζ μπορεί όχι μόνο να εξισορροπήσει την ερυθρότητα αλλά και να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη χρήση του ρουζ με τον σωστό τρόπο εάν αντιμετωπίζεις ροδόχρους ακμή.

#1 Εξουδετέρωσε τη βάση σου

Πριν βάλεις ρουζ, φρόντισε να εξουδετερώσεις τις περιοχές του προσώπου σου ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η ροδόχρους ακμή σου. Χρησιμοποίησε ένα διορθωτικό προϊόν πράσινου χρώματος για να αντισταθμίσεις το κόκκινο και να εξουδετερώσεις τον τόνο του δέρματος.

#2 Δώσε προσοχή στην εφαρμογή της βάσης σου

Η εφαρμογή του makeup σε ότι αφορά το ευαίσθητο δέρμα της ροδόχρους ακμής πρέπει να είναι απαλή και να γίνεται με προσοχή. Η ερυθρότητα μπορεί εύκολα να ενεργοποιηθεί με παράγοντες όπως το φαγητό και το νερό. Φαντάσου τι θα γινόταν με ένα beauty sponge. Χρησιμοποίησε μαλακά πινέλα μακιγιάζ και καθάρισε τα συχνά για να αποφύγεις τυχόν βακτήρια και βρομιές.

#3 Απόφυγε τα ρουζ με πολύ έντονη χρωστική

Απόφυγε τις έντονα χρωματισμένες αποχρώσεις όπως το κόκκινο και το ροζ, καθώς μπορούν να ενισχύσουν τις φυσικές κόκκινες αποχρώσεις στο δέρμα σου. Χρησιμοποίησε  κοραλλί και ροδακινί αποχρώσεις. Οι απαλότερες χρωστικές θα θολώσουν τους κόκκινους τόνους στο δέρμα σου.

#4 Χρησιμοποίησε bronzer

Εάν δεν είσαι οπαδός των ροδακινί τόνων, σκέψου το ενδεχόμενο να αλλάξεις εντελώς το ρουζ με bronzer. Οι σκούρες αποχρώσεις ενός bronzer θα καλύψουν τη φυσική ερυθρότητα στο δέρμα σου. Χρησιμοποίησε ένα bronzer σε μια πιο ανοιχτή απόχρωση (κατά προτίμηση με έναν χρυσό υποτόνο) πάνω από την ερυθρότητα της ροδόχρους ακμής σου.

#5 Επίλεξε ρουζ σε μορφή πούδρας

Η λιπαρότητα είναι κάτι που σίγουρα δε θέλεις στο δέρμα με ροδόχρους ακμή. Έτσι άφησε στην άκρη τα υγρά προϊόντα και πες ναι στα πουδρένια, τα οποία δε θα δημιουργήσουν «μπαλώματα».

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.