Δεν είναι εύκολο να κάνεις κωμωδία όταν μιλάς για κλιματική αλλαγή ή το μεταναστευτικό. Η Rosario Dawson ανέλαβε να φέρει εις πέρας ως παραγωγός τον δεύτερο κύκλο της web σειράς The North Pole.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς είχε ως επίκεντρο το Βόρειο Όουκλαντ της Καλιφόρνια. Εκεί πια οι ντόπιοι άνθρωποι είναι τόσο λίγοι όσο και οι αρκούδες στον Βόρειο Πόλο. Ή μάλλον απειλούνται με εξαφάνιση. Εξ ου και ο τίτλος της σειράς. Με έναν άκρως σατιρικό τόνο, η παρέα της πρώτης σεζόν έθιγε αυτό το θέμα μαζί με κάποια άλλα αρκετά σοβαρά. Η κλιματική αλλαγή, η πολιτική διαφάνεια και ο ακτιβισμός ήταν λίγα από τα θέματα αυτά που αν το καλοσκεφτείς ταλανίζουν όχι μόνο το βόρειο Όουκλαντ, αλλά ολόκληρη την Αμερική.

H δεύτερη σεζόν συνεχίζει από εκεί ακριβώς που μας άφησε η πρώτη

Έτσι βρίσκει και η ίδια η Rosario Dawson την ευκαιρία πέρα από παραγωγός να εμφανιστεί στην οθόνη και ως χαρακτήρας της σειράς. Εκείνη υποδύεται τη δικηγόρο του Benny. Ο Benny, για όσους είδαν την πρώτη σεζόν, βρίσκεται πολύ κοντά στην απέλαση ως μετανάστης. Η Dawson όμως ως δικηγόρος του έχει μια καταπληκτική ιδέα. Να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα στο τοπικό συμβούλιο εναντίον του ανθρώπου διέταξε την απέλασή του. Μια διαδικασία που θα ξεσκεπάσει όλη τη γελοιότητα που κρύβει το αμερικανικό σύστημα.

Είναι γνωστή η ακτιβιστική δράση της Rosario Dawson. Αυτή η σειρά όμως είναι κάτι διαφορετικό. Γιατί είναι άλλο να ζητάς την αλλαγή προκαλώντας αναταραχή για να ακουστείς, κι άλλο προκαλώντας γέλιο. Όχι όμως αθώο γέλιο. Γέλιο που σύντομα γίνεται μειδίαμα και σε βάζει σε σκέψεις. Η ίδια μάλιστα είπε σε συνέντευξη της στην Teen Vogue:

Τόσοι πολλοί άνθρωποι παλεύουν με αυτά τα ζητήματα με φόβο και άγχος και αυτό κυριολεκτικά τους ακινητοποιεί. Πρέπει να ξεκινήσουμε να ρωτάμε ερωτήσεις, να είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε περισσότερα και να πλησιάσουμε το όλο θέμα με αγάπη.

Ενώ παράλληλα ο συγγραφέας της σειράς, Josh Healey, συμπλήρωσε:

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα  μεγάλο αντί-μεταναστευτικό μίσος  κι έναν περιβαλλοντικό ρατσισμό σε αυτή τη χώρα, ώστε να θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σειρά με τέσσερις φίλους που αντιτίθενται σε όλο αυτό με έναν έξυπνο, δημιουργικό – και πολλές φορές γελοίο – τρόπο. Δεν φορούν όλοι οι ήρωες μπέρτα, έτσι δεν είναι;

Και οι δύο σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμες στο Youtube και στο northpoleshow.com. Πριν αποφασίσεις να δεις όλα τα επεισόδια πάρε μια γεύση εδώ:
Featured Image: thenorthpoleshow.com