Μας προστατεύουν από τα κουνούπια και χαρίζουν ρομαντική διάθεση στο υπνοδωμάτιο. Οι κουνουπιέρες όχι μόνο έσωσαν την ανθρωπότητα από ασθένειες που κάποτε μας απειλούσαν θανάσιμα, αλλά αποτελούν ταυτόχρονα ένα ιδιαίτερο στοιχείο διακόσμησης των κρεβατιών.

52206cbee71e74126a75c78279241fc9

Φτιάχνονται από βαμβάκι, πολυεστέρα, νάιλον και πολυαιθυλένιο. Στην πραγματικότητα για να είναι πρακτικές πρέπει να καλύπτουν όλο το κρεβάτι, όμως στην Ελλάδα που τα κουνούπια μεταφέρουν σπάνια θανάσιμες ασθένειες, καλύπτουν μέρος των κλινών, δίνοντας ένα μποέμ αέρα στις κρεβατοκάμαρες.

Θυμάμαι μικρή πάντα ζήλευα τα κρεβάτια με κουνουπιέρες. Άλλοτε μου θύμιζαν καταφύγια, άλλοτε πριγκιπικές κλίνες. Μπορεί το φενγκ σούι να μας αποτρέπει από το να τοποθετούμε υφάσματα πάνω από τα κρεβάτια, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που τις επιλέγουν ως διακοσμητικά στοιχεία, ειδικά στις εξοχικές τους κατοικίες.

Θηλυκές, χίπικες, ανατολίτικες ή μινιμαλιστικές, δεν έχει σημασία. Το σίγουρο είναι πως ικανοποιούν την πρωτόγονη ανάγκη να αισθανόμαστε ασφαλείς στον ύπνο, αγκαλιάζοντάς μας σαν προστατευτικοί μανδύες.

mosquito-net-2

tumblr_lvf4wlcMWa1qha9aao1_500