Εάν και εσύ περνάς χρόνο βλέποντας βίντεο στη πλατφόρμα του Tik Tok, τότε σίγουρα θα έχεις συναντήσει διάφορες διαφημίσεις για το νερό του ρυζιού που βάζουν πολλές στα μαλλιά τους.

Γιατί όμως το κάνουν αυτό; Παρακάτω θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Γνώριζες πως το νερό του ρυζιού πραγματικά κάνει θαύματα στα μαλλιά; Έχει αποδειχθεί πως έχει τη δυνατότητα να κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο λεία, να είναι πιο απαλά, πιο λαμπερά αλλά και ταυτόχρονα να τα μακραίνει.

Και γιατί όλα αυτά; Περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξή της τρίχας. Πιο συγκεκριμένα, το νερό ρυζιού περιέχει αμινοξέα, βιταμίνη Β, βιταμίνη Ε, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Από που ανακαλύφθηκε;

Οι γυναίκες Yao, που ζουν σε ένα χωριό που ονομάζεται Huangluo στην Κίνα, έχουν τα πιο μακριά μαλλιά στον κόσμο κι αυτό επειδή λούζονται με το νερό ρυζιού. Αυτό λοιπόν είναι το μυστικό τους και έχουν μαύρα μακριά μαλλιά μέχρι τα βαθιά γεράματα, καθώς το ρυζόνερο δεν έχει μόνο τη δυνατότητα να τα μακραίνει αλλά είναι αποδεδειγμένο υποστηρίζει τις χρωστικές των μαλλιών και τα κρατά πάντοτε νέα και υγιή, χωρίς βαφές.

Τι λες για μία δοκιμή λοιπόν;

Βήματα

1. Γέμισε ½ φλιτζάνι άβραστο ρύζι

2. Ξέπλυνε καλά

3. Βάλε το ρύζι σε ένα μπολ με 2-3 φλιτζάνια νερό

4. Άφησέ το να μουλιάσει για 30 λεπτά

5. Στράγγισε το νερό του ρυζιού σε ένα καθαρό μπολ

Αυτό ήταν λοιπόν! Τόσο απλό και εύκολο και εάν βάλεις στη ρουτίνα σου το ρυζόνερο πίστεψέ με, θα εντυπωσιαστείς με τα αποτελέσματα, καθώς αυτή η θεραπεία είναι αποδεδειγμένη από τις γυναίκες Yao. Εάν θες και εσύ λοιπόν να αποκτήσεις τα μαλλιά τους τότε ξεκίνα!