Τα μακριά, απόλυτα περιποιημένα και με edgy σχήματα νύχια είχαν την τιμητική τους για αρκετό καιρό. Παρόλα αυτά, σειρά για μια θέση στο προσκήνιο έχουν τα κοντά, φυσικά νύχια και η καραντίνα θα βοηθήσει αρκετά στο να ακολουθήσουμε αυτή την “τάση”. Ναι, υπάρχουν κάποιοι καλοί λόγοι για να νιώσεις καλύτερα που ακυρώθηκε το ραντεβού με τη nail artist σου.

Είναι πιο πρακτικά

Αντικειμενικά, τα μακριά νύχια έχουν τις δυσκολίες τους. Από το διάστημα που χρειάζεται για να τα συνηθίσεις μέχρι τις άβολες στιγμές που προσπαθείς να πάρεις ένα κέρμα από το ταμείο του σούπερ μάρκετ, και αδυνατείς. Τα φυσικά νύχια, ωστόσο, σε ένα φυσικό μήκος δε δυσκολεύουν τη ζωή σου με κανένα τρόπο. ΟΚ, πέρα από το λιμάρισμα που μπορεί να χρειάζονται κάποιες φορές.

Είναι πιο budget-friendly

To μηνιαίο (τουλάχιστον) ραντεβού σου για νύχια είναι μια δαπανηρή συνήθεια. Αν προσπαθείς να αποταμιεύσεις, αυτό είναι ένα έξοδο που αργά ή γρήγορα θα αναγκαζόσουν να περιορίσεις. Εννοείται πως το γεγονός ότι δε θα πας στο ραντεβού σου για μανικιούρ, δε σημαίνει πως δε μπορείς να τα βάψεις μόνη σου σε ένα αγαπημένο σου χρώμα.

Extra bonus: αν το βαρεθείς, μπορείς να το αλλάξεις ανά πάσα στιγμή. Σε αντίθεση με το gel, που είναι μια δέσμευση.

4 λόγοι που θα έπρεπε να χαίρεσαι που ακυρώθηκε το ραντεβού σου για μανικιούρ
Byrdie

Είναι πιο δυνατά και υγιή

Τα ψεύτικα νύχια και τα υλικά όπως το gel και το ακρυλικό αδυνατίζουν τον φλοιό των νυχιών σου. Αν ήδη έχεις αρχίσει να αφαιρείς τις στρώσεις από το πιο πρόσφατο μανικιούρ σου, θα συνειδητοποιείς πως τα νύχια σου χρειάζονται έξτρα φροντίδα αυτή τη στιγμή, γιατί είναι αδύναμα. Το απλό μανικιούρ είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να τα διατηρήσεις υγιή και δυνατά.

Λιγότερη συντήρηση

Όσο όμορφο και αν είναι το αποτέλεσμα μετά το μανικιούρ σου, τα νύχια με gel ή ακρυλικό χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια και συνέπεια για να διατηρηθούν. Σκέψου πόσες φορές αναγκάστηκες να ξαναπάς στο nail salon δύο μέρες μετά το ραντεβού σου, για ένα μόνο νύχι που έσπασε. Ίσως και αυτό να είναι το μυστικό όλων εκείνων του γυναικών που εμπιστεύονται μόνο τα απλά μανό. Δεν δεσμεύεσαι σε μια συχνή μακροχρόνια σχέση με τη nail artist σου. Η απόλυτη ελευθερία αν μας ρωτάς.

featured image: hellobirdielab.com