Η εμπειρία του να στέκεσαι μπροστά από μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα, με ένα φάσμα επιλογών που πολλές φορές θυμίζει πολυκατάστημα, και να μην μπορείς να βρεις κάτι ολοκληρωμένο να φορέσεις, είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχει να κάνει ούτε με τα χρήματα που δεν επενδύθηκαν συνετά, ούτε με τον πολύτιμο χρόνο που καταναλώθηκε για την επιλογή τους. Το σημείο επικέντρωσης του ενδιαφέροντος μας πλέον, θα πρέπει να είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν φοράμε πλέον τα συγκεκριμένα ρούχα.

Ανεξαρτήτου απάντησης, ένας καλός ράφτης είναι ικανός να κάνει ακόμη και ¨θαύματα¨, μετατρέποντας όλα εκείνα τα ¨άκομψα¨ και χωρίς καθόλου καλή εφαρμογή ρούχα ντουλάπας, σε νέες αναβαθμισμένες φορέσιμες επιλογές. Ουσιαστικά ο ράφτης προσωποποιεί τη δεύτερη ευκαιρία που όλα τα ρούχα χρειάζονται, προκειμένου να αποκτήσουν τις τροποποιήσεις με τις οποίες θα αναδείξουν στο καλύτερο δυνατό, τόσο το σώμα όσο και το ύφος μας.

Αν οι επαφές του τηλεφώνου σας δεν περιέχουν τέτοιου τύπου ειδικότητες, σαν πρώτο βήμα ρωτήστε τους φίλους σας ή απευθυνθείτε στα πλησιέστερα στεγνοκαθαριστήρια. Από τη στιγμή που θα συναντηθείτε μαζί του, μην του εμπιστευτείτε από την αρχή κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό ή πολύπλοκο. Αντίθετα ξεκινήστε με πιο χαμηλού ¨ρίσκου¨ ζητήματα επέμβασης όπως στενέματα μέσης, κοντέματα μανικιών και αν το τελικό αποτέλεσμα σας ικανοποιήσει, προχωρήστε σταδιακά αναθέτοντας του περισσότερο ¨ανήσυχα¨ ζητήματα. Αξιόλογες παρατηρήσεις και λεπτομέρειες από την ποιότητα της δουλειάς του/μπορείτε να δείτε, μελετώντας αρχικά αν στο σημείο “επέμβασης” οι ραφές εμφανίζονται λείες ή “μαρτυρούν” κάτι ύποπτο. Σε περίπτωση κοντέματος φορέματος, συγκρίνετε αν είναι ομοιόμορφο και συμμετρικό στο τελείωμα του;

Φυσικά, η καλή επικοινωνία μεταξύ σας είναι από μόνη της ικανή να σας εξασφαλίσει πέρα από λύσεις και χρόνο, ένα περισσότερο ικανοποιητικό αποτέλεσμα για τη δική σας αισθητική.

Την επόμενη λοιπόν φορά, που κάποιο ρούχο από την προσωπική σας συλλογή δεν φοριέται συχνά, σκεφτείτε το ενδεχόμενο της επίσκεψης σε ένα ράφτη. Εκεί ανάμεσα σε άλλα, θα ανακαλύψετε πως ακόμη και το πιο “ατίθασο” ρούχο από τη γκαρνταρόμπα σας, μπορεί να “εκπαιδευτεί” κατάλληλα και να υιοθετήσει ακόμη και τους πιο “ακραίους” προσωπικούς σας όρους παρουσίασης και εφαρμογής. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να αγοράσετε κάτι καινούργιο, ιδιαίτερα τώρα κατά τη περίοδο των γιορτών, δείτε με λίγο διαφορετική ματιά το στιλιστικό σας αρχείο. Όντως δεν έχετε τίποτε να φορέσετε;

Yorgos Pantazonas – www.stylists.gr