Οι ραδιοσυχνότητες RF αποτελούν μία επαναστατική θεραπεία σώματος, σχεδιασμένη για τη σύσφιξη του δέρματος, την εξάλειψη του τοπικού πάχους και για τη βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας και των ραγάδων. Έχει την ικανότητα να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος για να προσφέρει ενισχυμένη antiaging δράση, μας εξηγεί η Πέννυ Πλαταρά από το Vita Plus Γλυφάδας.

Οι Ραδιοσυχνότητες σώματος (Body RF) είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα, που στην Αισθητική Ιατρική χρησιμοποιείται πολλά χρόνια. Μπορεί να είναι μονοπολική, διπολική, τριπολική ή multipolar ανάλογα με τον βαθμό του προβλήματος.

Οι Ραδιοσυχνότητες σώματος (Body RF) είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές για όλους τους τύπους δέρματος. Επιτυγχάνεται σύσφιξη της επιδερμίδας, καταπολέμηση του τοπικού πάχους και σημαντική μείωση της κυτταρίτιδας. Ενδείκνυνται σε θεραπείες σώματος όπως σύσφιξη, αναδόμηση του κολλαγόνου, αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και αναμόρφωση του περιγράμματος του κορμού, τοπικό πάχος. 

Είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος σύσφιξης της επιδερμίδας η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Χάρη στις ραδιοσυχνότητες προκαλείται θέρμανση του χορίου και των υποδόριων στρωμάτων. Με αυτό τον τρόπο, οι ίνες κολλαγόνου που υπάρχουν οδηγούνται σε σύσπαση με αποτέλεσμα να συσφίγγεται το δέρμα. Ταυτόχρονα αυξάνεται ο μεταβολισμός των ινοβλαστών οι οποίοι παράγουν συνεχώς νέες ίνες κολλαγόνου. Έτσι, επιτυγχάνεται η παραγωγή φυσικού αποτελέσματος που αντέχει στο χρόνο.

Βελτιώνουν τη δερματική χαλάρωση στην κοιλιά, τους μηρούς, τους γλουτούς και τα μπράτσα. Σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να διαπιστώσεις μέτρια ζέστη στις περιοχές εφαρμογής ή/και έναν ήπιο ερεθισμό που θα υποχωρήσουν πολύ γρήγορα. Η αίσθηση αυτή οφείλεται στην εφαρμογή της ενέργειάς τους στο δέρμα και στη μετέπειτα δράση τους στους υποδόριους ιστούς.

Απαιτούνται περίπου όρο 8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα μιας εβδομάδας, αριθμός που αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σώματος. Η κάθε συνεδρία διαρκεί από 14 έως 45 λεπτά ανάλογα με την έκταση της υπό θεραπεία περιοχής.

Τα αποτελέσματα των Ραδιοσυχνοτήτων σώματος (Body RF) είναι άμεσα ορατά και έχουν διάρκεια έως και δύο χρόνια αρκεί να γίνεται μία συνεπής συντήρηση κάνοντας μία συνεδρία ανά 4-8 εβδομάδες. Επιπλέον, η διάρκεια του αποτελέσματος σχετίζεται και με άλλους παράγοντες όπως είναι η ηλικία και ο τρόπος ζωής.