Έχεις ήδη ένα ημερολόγιο για το 2020 στο οποίο προγραμματίζεις με ποιους τρόπους θα βρεθείς πιο κοντά στην επιτυχία; Ίσως οι υποσχέσεις που δίνεις κάθε χρόνο στην αρχή της χρονιάς, που ελάχιστες φορές εν τέλει πραγματοποιούνται, δεν είναι η καλύτερη λύση. Μια ατζέντα για το 2019-2020 μπορεί όντως να σε βοηθήσει να οργανώσεις αποδοτικά τον χρόνο σου ώστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου.

Το 2020 δεν βρίσκεται πολύ μακριά. Γνωρίζεις πως μπορεί να είναι μια υπέροχη χρονιά γεμάτη ευκαιρίες, οπότε μην χάνεις καθόλου χρόνο. Προσπάθησε στο έπακρο ώστε όταν τελειώσει η χρονιά που έρχεται να μπορείς να κοιτάξεις το παρελθόν με χαμόγελο. Είναι η στιγμή να πραγματοποιήσεις τους στόχους και τα όνειρα που έχεις κάνει μέχρι τώρα.

Εάν όντως θες το 2020 να γίνει η χρόνια σου ξεκίνα από τώρα να δουλεύεις γι’αυτό τον σκοπό και να είσαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις.

Χρησιμοποίησε ατζέντα

O καλύτερος τρόπος για να πετύχεις τα όνειρα σου είναι το να μπορείς να σχεδιάζεις όλα όσα πρέπει να κάνεις για αυτά και να τα κάνεις στην πραγματικότητα. Άρα για αρχή αγόρασε μία ατζέντα και ξεκίνα να γράφεις τα σχέδια σου για αύριο, ύστερα για μεθαύριο και συνέχισε προσπαθώντας να καλύψεις όλο τον μήνα. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα που θα σου υπενθυμίζει συνεχώς τα πράγματα που πρέπει να κάνεις ώστε να μείνεις στο μονοπάτι της επιτυχίας.

Διάλεξε τη λέξη σου

Ξεκίνα να σκέφτεσαι ποια λέξη θες να χαρακτηρίζει το 2020. Είναι μια πολύ απλή τακτική ώστε να μη χάνεις την κατεύθυνσή σου όταν απομακρύνεσαι από τον στόχο σου. Αν νιώθεις φοβισμένη, θα μπορούσες να επιλέξεις την λέξη “ατρόμητη” και να τη σκέφτεσαι κάθε φορά που βρίσκεσαι δύσκολη κατάσταση. Έτσι κάθε χρόνο θα μπορείς να βρίσκεσαι αντιμέτωπη με χαρακτηριστικά του εαυτού σου που πιστεύεις πως σε πάνε πίσω.

4 απλά βήματα για να είναι το 2020 η χρονιά σου (1)
careergirldaily

Θέσε έναν συναισθηματικό στόχο 

Η συναισθηματική εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, αν θες να είσαι επιτυχημένη χρειάζεται να δουλεύεις συνεχώς αυτό το κομμάτι. Γι’αυτό θέσε έναν στόχο άμεσα συνδεδεμένο με το συναίσθημα. Ίσως να θες να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες, να συσφίξεις τις φιλικές σου σχέσεις ή ακόμα να μάθεις να διαχειρίζεσαι το άγχος σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε να εξελίξεις την συναισθηματική σου υγεία. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την ατζέντα του 2020 ώστε να σημειώνεις για παράδειγμα πόσο επικοινωνιακός ήσουν μία συγκεκριμένη μέρα και να αποτιμήσεις την εξέλιξη σου στο τέλος της εβδομάδας. Εξάλλου το να βλέπεις πρακτικά αποτελέσματα στην προσπάθεια σου, θα σου δώσει περισσότερο κίνητρο ώστε να γίνεις καλύτερη.

Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου

Αν είσαι αθλητικός τύπος και το 2019 ήταν μια χρονιά γεμάτη γυμναστική ήρθε η στιγμή να αυξήσεις τις προσδοκίες σου και να θέσεις έναν νέο μεγαλύτερο στόχο για το 2020! Έχεις σκεφτεί ποτέ να πας σε μαραθώνιο; Αν από την άλλη δεν συνηθίζεις να γυμνάζεσαι και πάντα υπήρχε στο μυαλό σου σαν ιδέα είναι η κατάλληλη στιγμή να το βάλεις μες στο πρόγραμμα. Σημείωσε το στο ημερολόγιο του 2020 ώστε να μην το ξεχάσεις.

Για αρχή ξεκίνα με το να εντάξεις την γυμναστική στο πρόγραμμα, έστω και μια φορά την εβδομάδα. Άρχισε σιγά σιγά, ώστε να καταφέρεις να κάνεις την άσκηση τρόπο ζωής. Με αυτό τον τρόπο θα νιώθεις περισσότερη ευεξία και αυτοπεποίθηση σε πολλούς τομείς στην ζωή σου. Υπάρχει λόγος που οι περισσότερες επιτυχημένες γυναίκες έχουν κάνει τη γυμναστική συνήθεια. Δες το σαν επένδυση για τον εαυτό σου.

Just do it

Το 2020 είναι η χρονιά που θα πεις πολλά και θα κάνεις περισσότερα. Τώρα που θα οργανώσεις το πρόγραμμα σου θα καταφέρεις να βρεθείς πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σου.

Τι είναι αυτό που θες να πετύχεις; Ό,τι κι αν είναι, μπορείς να το καταφέρεις αν έχεις τη θέληση και τη σωστή οργάνωση του χρόνου στη ζωή σου.

Το να χτίσεις καριέρα είναι δύσκολο. Για να πετύχεις, πρέπει να θέσεις αυστηρούς κανόνες στον εαυτό σου. Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε αναρωτήσου γιατί το κάνεις. Πάρε ένα χαρτί και σημείωσε τι είσαι διατεθειμένη να θυσιάσεις και τι επιδιώκεις να αποκτήσεις.

Featured image: careergirldaily.com