Ένα από τα πιο βασικά κομμάτια όσον αφορά την αγορά των αγαπημένων σου καλλυντικών, είναι να τα δοκιμάσεις. Έτσι θα μπορέσεις να δεις ποιο καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σου και ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σου. Και τι ποιο σημαντικό για αρχή, από το να βρεις την σωστή απόχρωση foundation;

Ποιο είναι όμως το σωστό σημείο που πρέπει να εφαρμόζεις το foundation ώστε να αποφύγεις τη διχρωμία ανάμεσα στο πρόσωπο και τον λαιμό; Οι γνώμες των make-up artists διίστανται.

Για τη Mary Phillips, μερικά μόνο από τα ονόματα που συνεργάζεται είναι εκείνων της οικογένειας Kardashian και της Bella Hadid. Το σημείο που προτείνει είναι εκείνο του λαιμού ή την περιοχή του ντεκολτέ ή των ώμων. Όπως υποστηρίζει, τείνουμε να περιποιούμαστε περισσότερο το δέρμα του προσώπου μας. Οπότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ούτως ή άλλως μια διχρωμία όσον αφορά τον λαιμό. Τα σημεία αυτά είναι εκείνα που θα μας βοηθήσουν να βρούμε την διαφορά και να την μειώσουμε.

Από την άλλη η Denika Bedrossian, ήταν εκείνη που εμπιστεύτηκε για το μακιγιάζ της την ημέρα του γάμου της η Hailey Bieber. Εκείνο που προτείνει είναι το μέσα μέρος των καρπών για την καλύτερη συνολική ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και το πρόσωπο.

Τέλος η beauty expert Christy Coleman, με συνεργασίες όπως η Alessandra Ambrosio, λέει ότι το μυστικό βρίσκεται εκεί που ενώνονται αυτά τα δύο σημεία. Δηλαδή στο σαγόνι μας.

Παρόλο που η καθεμία έχει την δική της άποψη όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι, όλες φαίνεται να συμφωνούν σε μερικά tips που πρέπει να προσέξεις πριν καταλήξεις στην τελική σου αγορά.

Γιατί το serum foundation θα αλλάξει τη make up routine σου
byrdie.com.au

Βρες σε ποια κατηγορία τόνου ανήκει η επιδερμίδα σου

Ψυχρό, θερμό ή ουδέτερο; Ένας εύκολος τρόπος να μάθεις είναι ο εξής. Αν έχεις πιο λευκό δέρμα και οι φλέβες σου είναι περισσότερο προς τις αποχρώσεις του μπλε, τότε κατά πάσα πιθανότητα ανήκεις στον ψυχρό τόνο. Θα σε εξυπηρετούσε περισσότερο ένα foundation με βάση το ροζ χρώμα. Αν μαυρίζεις πιο εύκολα και οι φλέβες σου τείνουν προς τις αποχρώσεις του πράσινου, τότε ο τόνος σου είναι πιο θερμός. Έτσι θα σου ταίριαζε πιο πολύ κάτι με βάση το κίτρινο ή το χρυσό. Αν πάλι πιστεύεις ότι είσαι κάπου στη μέση, καλό θα ήταν να έχεις ένα kit με διάφορες αποχρώσεις. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να επιλέγεις ποια σου ταιριάζει, ανάλογα με την εποχή και την περίσταση.

Μην ξεχνάς να κάνεις σωστό blending

Αυτό στις καθημερινές σου εμφανίσεις γίνεται με το να μην ξεχνάς να «σβήνεις» σταδιακά το foundation από το σαγόνι και κάτω. Όταν επιλέγεις να φορέσεις ένα πιο ανοιχτό ντεκολτέ, μπορείς να το σβήσεις μέχρι εκεί που θεωρείς ότι δεν διαγράφεται κάποια διχρωμία. Αν θέλεις να αποφύγεις να έρθει σε επαφή με τα ρούχα σου και να λερωθείς, δοκίμασε ένα body foundation. Εκτός από κάλυψη έχουν και περισσότερη σταθερότητα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να κάνεις την κατάλληλη επιλογή, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου εκτός από το πρόσωπό και τον λαιμό σου, το σημείο του άνω κορμού σου. Ένα τεστ που μπορεί να σε βοηθήσει, είναι το εξής. Ζωγράφισε μια ευθεία γραμμή από το μάγουλό σου, στο σαγόνι σου και ύστερα στο λαιμό σου. Η απόχρωση που θα ταιριάζει περισσότερο και στα τρία σημεία, είναι εκείνη που κατά πάσα πιθανότητα είναι η ιδανική για εσένα!

Feature photo: popsugar.com