Από την παραμελημένη σοφίτα μέχρι τη μικρή είσοδο, σε όλο το σπίτι υπάρχουν γωνιές που μπορείς να εκμεταλλευτείς και να μεταμορφώσεις.

Βάλε ένα γραφείο

Σίγουρα κάπου μέσα στο σπίτι σου υπάρχει ένας τοίχος που δεν σου αρέσει που είναι κενός. Συνήθως καταφεύγεις στη λύση κάδρων, prints ή φωτογραφιών, χωρίς αυτό να αποτελεί άσχημη λύση. Για να γίνει, όμως, η γωνιά αυτή ταυτόχρονα και λειτουργική, ένα γραφείο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου αν πιάνει το χέρι σου ή να αγοράσεις ένα στις διαστάσεις που αναλογούν.

stadshem.se

Βάψε με ένα έντονο on-trend χρώμα την αποθήκη

Η αποθήκη αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πιο παραμελημένο δωμάτιο όλου του σπιτιού. Στοιβαγμένα βιβλία, ρούχα και παπούτσια συνυπάρχουν με απλώστρα, σκαμπό και ο,τι άλλο δεν χωράει κάπου αλλού. Πόσο πιο ωραίο θα ήταν να την αδειάσεις, να πετάξεις ο,τι δεν θέλεις και να τη βάψεις σε ένα χρώμα, όπως  για παράδειγμα το πετρόλ; Μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά η αίσθηση της εκκαθάρισης θα σε γεμίσει ικανοποίηση και η ανανέωση από το νέο χρώμα στους τοίχους θα σε κάνει να θες να τη διατηρήσεις όσο πιο τακτοποιημένη γίνεται.

Shutterstock

Βάλε μια statement ντουλάπα στην είσοδο για επιπλέον χώρο αποθήκευσης

Μια τακτοποιημένη είσοδος μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και φεύγοντας από το σπίτι, αλλά και κατά τον ερχομό σου. Αποθηκευτικές ντουλάπες είναι η λύση, οι οποίες υπάρχουν στην αγορά, αλλά δεν θα τις χαρακτήριζες και ιδιαίτερα όμορφες. Η λύση και πάλι βρίσκεται στο χρώμα. Βάψε μια απλή ντουλάπα, μεταλλική, στο χρώμα της επιλογής σου, που να είναι αρμονικό με τον χώρο σου, όπου θα μπορείς να αποθηκεύσεις παπούτσια, ομπρέλες και ο,τι άλλο δεν θέλεις να βρίσκεται σε κοινή θέα.

boligpluss.no

Φτιάξε ένα δωμάτιο στη σοφίτα

Αν είσαι από τους τυχερούς που το σπίτι τους διαθέτει σοφίτα και είναι ακόμη ανεκμετάλλευτη, ήρθε η ώρα να… σταματήσει να είναι. Μην την αντιμετωπίζεις σαν μια ακόμη αποθήκη, αλλά δες τη σαν ένα ακόμη δωμάτιο. Βάλε κουρτίνες, βάψε τον τοίχο σε ένα ανοιχτό χρώμα για φως, επένδυσε σε έναν καναπέ-κρεβάτι με μερικά μαξιλάρια, ένα χαλί και έτοιμη η γωνίτσα σου!

Δες ακόμα: Λογαριασμοί στο Instagram που θα σε εμπνεύσουν για περισσότερο πράσινο στη ζωή σου
feaured photo: mydomaine.co.uk