Το σπίτι είναι το καταφύγιό μας. Ο μόνος χώρος που ηρεμούμε πραγματικά, ζούμε, περνάμε όμορφες, αλλά και έντονες στιγμές. Ο καθένας μας θα ήθελε να έχει το δικό του σπίτι. Να το διαμορφώσει όπως θέλει και να μην έχει και το μηνιαίο άγχος του ενοικίου. Όμως τις περισσότερες φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικά. Το να νοικιάζεις ένα σπίτι μπορεί ορισμένες φορές να κάνει τον χώρο πους ζεις απρόσωπο ή να αισθάνεσαι ότι οι περιορισμοί που υπάρχουν είναι πολλοί. Από την άλλη μεριά όμως θα αφήσεις τον καιρό να περνά και θα καταπιέζεις το στυλ και τη δημιουργικότητά σου; Φυσικά όχι. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου όπου κι αν μένεις.   

Μην το μισείς… αγάπησέ το  

1

Το budget σου είναι περιορισμένο με αποτέλεσμα το σπίτι που μπορείς να νοικιάσεις είναι κάπως παλιό. Και αυτό φαίνεται, αφού είναι σαν να έχει μείνει στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Ε λοιπόν είσαι τυχερή! Το vintage είναι μια από τις μεγαλύτερες διακοσμητικές τάσεις και μπορεί να αναβαθμίσει τέλεια το διαμέρισμα που μόλις νοίκιασες. Επίλεξε έπιπλα σε ρετρό γραμμές από τα 60s, 70s και 80s. Το σκεπτικό σε ένα σπίτι που νοικιάζεις είναι να σέβεσαι τον χώρο που έχεις και να αναδεικνύεις την ομορφιά του με τις δικές σου πινελιές.

Λάμπα… άναψε!   

2

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός σε κάθε σπίτι. Μάλιστα πολλές φορές είναι εκείνος που καθοδηγεί και επιβάλλει το πώς ένας χώρος θα λειτουργήσει ή τι συναισθήματα σου προκαλεί. Επίλεξε περιφερειακό φωτισμό και όχι κεντρικό. Ένα επιδαπέδιο φωτιστικό στο σαλόνι και μάλιστα με ροοστάτη θα δώσει τη θαλπωρή που χρειάζεσαι. Αν μάλιστα το σχέδιό του είναι εκκεντρικό, τότε μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν του χώρου σου.

Ναι στα «ελεύθερα» έπιπλα

3

Σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ενός νοικιασμένου σπιτιού είναι η έλλειψη χώρου. Δεν μπορείς να μετατρέψεις έναν τοίχο σε ντουλάπα ή να αλλάξεις την ήδη υπάρχουσα. Μπορείς όμως να δώσεις στυλ σε κάθε χώρο με συρταριέρες και ραφιέρες. Για παράδειγμα στην κουζίνα μπορείς να επενδύσεις σε μερικές ινοξ ραφιέρες για να βάζεις τα μπαχαρικά, τον καφέ και ό,τι άλλο φανταστείς. Plus, όταν αλλάξεις σπίτι τα παίρνεις μαζί σου!

Μαγικό χαλί   

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Συμβαίνει συχνά. Θέλεις να νοικιάσεις ένα σπίτι και ο ενοικιαστής το έχει ήδη βάψει λευκό και δεν θέλει να το ξαναβάψεις μόνη σου. Σε μερικούς το λευκό αρέσει, για πολλούς όμως οι ολόλευκοι τοίχοι είναι καταστροφή. Μην ανησυχείς εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να αντιστρέψεις την «ψυχολογία». Αν οι τοίχοι είναι λευκοί, κάνε το πάτωμα σου ενδιαφέρον. Επένδυσε σε πολύχρωμα χαλιά με ενδιαφέροντα σχέδια και δες τον χώρο σου να μεταμορφώνεται!

Τίποτα δεν σε πτοεί   

5

Υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις… ο ενοικιαστής δεν θέλει στον τοίχο του πολλά καρφιά λέγοντας την παροιμιώδη φράση «μην μου το κάνετε σουρωτήρι». Εσύ τον κοιτάς γλυκά και δαγκώνεσαι, αφού είσαι έτοιμη να εκραγείς. Μην ανησυχείς. Κρέμασε ήρεμα κι ωραία τα κάδρα σου και τις φωτογραφίες που θέλεις και για τα έξτρα ακολούθησε τη φιλοσοφία «from the floor up», δηλαδή από το πάτωμα και πάνω. Επίλεξε μεγάλες κορνίζες ή καθρέφτες και απλά ακούμπησέ τα στον τοίχο ή πάνω σε κάποιο έπιπλο. Το αισθητικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ικανοποιήσει.

www.luthers.gr  /  www.facebook.com.luthers.gr  /  instagram: luthers.gr

φωτός: www.popsugar.comgravityhome.tumblr.comemilyaclark.com, www.liveloveinterior.nltheeverygirl.com